Eldőlt: 23 millió forintért újranyitják a makói kispostát

Január másodikán újranyit az újvárosi kisposta – szavazta meg a képviselő-testület szerdán. A 23 millió forintos szerződést 18 hónapra köti az önkormányzat.

Az ülésen Farkas Éva Erzsébet polgármester felidézte, pár napja egyeztetést folytatott a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatójával, Balczó Barnabással az újranyitásról. Azt mondta, a Posta vezetője a támogatásáról biztosította őt, így már a szerződéstervezetről szavazhat a testület.

A költségeket a jövő évi költségvetésbe tervezik be, a 23 millió forint a személyi és dologi kiadásokat, járulékokat is tartalmazza.

Mucsi Tamás arról beszélt, meg fogja szavazni, de nem jó szájízzel, ugyanis a Magyar Postának van bevétele, a kisebb hivatalok üzemeltetése pedig kötelező feladat. Szerinte Farkas Éva tárgyalhatott volna jobban is, ugyanis Királyhegyesen ,,csak” a felmerült költségek 50 százalékát kell a településnek fizetnie.

Hadik György valami érdekes dologra akart rávilágítani, de nem igazán volt összeszedett a gondolatmenete. Azt kezdte el mondani, hogy Királyhegyesen egy posta üzemel, Makón pedig kettő, a Posta szabályzata szerint pedig minden városban kell hogy működjön fiók. Hozzátette, hogy az ügyfelek 40 százaléka a makói kispostába jár.

Kovács Sándor úgy látja, az e-mailezés miatt visszesett a levelezési forgalmuk, a csomagküldő cégekkel a szállításból származó bevételük is.

A határozatot végül megszavazták, így a makói kisposta november 11-én bezárt, január 2-án pedig újranyit.

Az ülésen kiderült még, hogy a polgármester a nagyposta épületével kapcsolatban is beszélt Balczó Barnababással, így 2023 első negyedévében felújítási tervet készít az önkormányzat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink