Eldőlt: 23 millió forintért újranyitják a makói kispostát

Január másodikán újranyit az újvárosi kisposta – szavazta meg a képviselő-testület szerdán. A 23 millió forintos szerződést 18 hónapra köti az önkormányzat.

Az ülésen Farkas Éva Erzsébet polgármester felidézte, pár napja egyeztetést folytatott a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatójával, Balczó Barnabással az újranyitásról. Azt mondta, a Posta vezetője a támogatásáról biztosította őt, így már a szerződéstervezetről szavazhat a testület.

A költségeket a jövő évi költségvetésbe tervezik be, a 23 millió forint a személyi és dologi kiadásokat, járulékokat is tartalmazza.

Mucsi Tamás arról beszélt, meg fogja szavazni, de nem jó szájízzel, ugyanis a Magyar Postának van bevétele, a kisebb hivatalok üzemeltetése pedig kötelező feladat. Szerinte Farkas Éva tárgyalhatott volna jobban is, ugyanis Királyhegyesen ,,csak” a felmerült költségek 50 százalékát kell a településnek fizetnie.

Hadik György valami érdekes dologra akart rávilágítani, de nem igazán volt összeszedett a gondolatmenete. Azt kezdte el mondani, hogy Királyhegyesen egy posta üzemel, Makón pedig kettő, a Posta szabályzata szerint pedig minden városban kell hogy működjön fiók. Hozzátette, hogy az ügyfelek 40 százaléka a makói kispostába jár.

Kovács Sándor úgy látja, az e-mailezés miatt visszesett a levelezési forgalmuk, a csomagküldő cégekkel a szállításból származó bevételük is.

A határozatot végül megszavazták, így a makói kisposta november 11-én bezárt, január 2-án pedig újranyit.

Az ülésen kiderült még, hogy a polgármester a nagyposta épületével kapcsolatban is beszélt Balczó Barnababással, így 2023 első negyedévében felújítási tervet készít az önkormányzat.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

43 éve hunyt el Zelk Zoltán, Baumgarten-, József Attila- és Kossuth-díjas magyar költő, prózaíró, 2012-től a Digitális Irodalmi Akadémia posztumusz tagja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink