Már csapatokba álltak a túzokok a Csanádi pusztákon is

A Körös-Maros Nemzeti Park pusztáin már csapatokba álltak a túzokok. Telelésre készülődnek, szorgalmasan táplálkoznak a zöldellő repcetáblákon – olvasható a nemzeti park oldalán.

A hazai túzokállomány csaknem fele, mintegy 675 példány a Körös-Maros Nemzeti Parkban él. Itt három állományról beszélhetünk: a legnépesebb (587) példány a Dévaványai-Ecsegi pusztákon él, a Kis-Sárréten 70, míg a Csanádi pusztákon 18 példány volt a legutóbbi (tavaszi) szinkronszámláláskor. Számuk azóta az idei szaporulattal is növekedett.

A Csanádi pusztákon az állomány az idei szaporulattal együtt 26 példányra növekedett. December első napján a Montág-pusztán tartózkodtak és már csapatba álltak, külön a kakasok és külön a tojók a fiatal madarakkal. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság lucernaföldjein és a környező repceföldeken táplálkoztak.

Mivel a túzokok fő téli táplálékául a repce szolgál, így legnagyobb eséllyel éppen a repcetáblákon pillanthatjuk meg őket. Éjszakázni a nagyobb pusztaterületekre járnak – írja a kmnp.hu.

(Fotó: illusztráció)

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink