A nap témája: Továbbra is maradna a ,,válsághelyzet” a migránsokra hivatkozva

Úgy tűnik, még egy darabig veszélyhelyzetben fogunk élni, legalábbis a kormány a tervek szerint márciusban újabb fél évvel, egészen szeptemberig meghosszabbítja majd a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet az ország egész területén – szúrta ki a hvg.hu a kabinet honlapjára feltöltött vonatkozó kormányrendelet-tervezetet.

A tervek szerint a rendelet március 6-án lép majd életbe és szeptember 7-én veszti hatályát.

A dokumentum emlékeztet rá, hogy a vonatkozó törvény értelmében a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet elrendelésének időtartama legfeljebb hat hónap lehet, ez azonban meghosszabbítható, ha a körülmények azt indokolják.

Az országos rendőrfőkapitány és a menekültügyi hatóság vezetőjének tájékoztatása alapján a válsághelyzet elrendelésének feltételei fennállnak, így indokolt a hosszabbítás.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »