A nap témája: Továbbra is maradna a ,,válsághelyzet” a migránsokra hivatkozva

Úgy tűnik, még egy darabig veszélyhelyzetben fogunk élni, legalábbis a kormány a tervek szerint márciusban újabb fél évvel, egészen szeptemberig meghosszabbítja majd a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet az ország egész területén – szúrta ki a hvg.hu a kabinet honlapjára feltöltött vonatkozó kormányrendelet-tervezetet.

A tervek szerint a rendelet március 6-án lép majd életbe és szeptember 7-én veszti hatályát.

A dokumentum emlékeztet rá, hogy a vonatkozó törvény értelmében a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet elrendelésének időtartama legfeljebb hat hónap lehet, ez azonban meghosszabbítható, ha a körülmények azt indokolják.

Az országos rendőrfőkapitány és a menekültügyi hatóság vezetőjének tájékoztatása alapján a válsághelyzet elrendelésének feltételei fennállnak, így indokolt a hosszabbítás.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink