Sok a műszakilag rossz állapotú ingatlan Makón

Rengeteg a rossz állapotú villamoshálózat a makói ingatlanokban, sajnos nincs pénze a lakosságnak, hogy ezeket megcsinálják. Az önkormányzat részéről érdemes lenne átgondolni egy pályázati rendszer kialakítását a probléma kezelésére – fogalmazott a Makói Csípősnek Tézsla Gábor, a Lokálpatrióták képviselőjelöltje annak kapcsán, hogy továbbra is várják a válaszokat a Makói Lakógyűlés nevű kérdőívükhöz.

Ön szerint mennyire súlyos probléma a városban található ingatlanállomány műszaki állapota (mind köz-, mind magántulajdonban lévő épületekre gondolva)?

– olvasható a Makói Lakógyűlés kérdései között, melyet online itt lehet kitölteni, papír alapon pedig a héten a postaládákba kerülő Makói Csípős újság hátoldalán.

Tézsla Gábor, a Lokálpatrióták képviselőjelöltje oldalunknak elmondta: sokan azt gondolják, ha egy ház jól néz ki, friss a festés, körbe van szigetelve, akkor nagyon jó minden. De nem gondolnak arra, hogy a villamoshálózat mennyire fontos, ugyanis tűzveszélyes lehet, továbbá a gáz és persze a vízhálózat állapota is lényeges.

Felhívta rá a figyelmet, sorra jelennek meg az újabb klímaberendezések, villanysütők, egyre nagyobb teljesítményű lakossági eszközök, de mellette a hálózatot nem fejlesztik úgy a lakásban. Még a régi alumínium van, vagy réz, de rossz keresztmetszettel. Ez sajnos életeket követelhet, ha nem megfelelő a rendszer – tette hozzá a képviselőjelölt, aki civilben műszaki területen dolgozik. Elmondta, életet menthet egy szén-monoxid érzékelő megléte is, szerinte akár ingyenesen is lehetne biztosítani azoknak a makóiak, akiknek van rá igénye.

Rengeteg a rossz állapotú villamoshálózat a makói ingatlanokban, sajnos nincs pénze a lakosságnak, hogy ezeket megcsinálják. Van, aki évekig gyűjtöget rá és rendbehozzák, ugyanis ez a család biztonságát jelenti. Az önkormányzat részéről érdemes lenne átgondolni egy pályázati rendszer kialakítását a probléma kezelésére

– jelentette ki Tézsla Gábor.

A Lokálpatrióták képviselőjelöltje szerint mindenkinek érdemes lenne párttól, vagy gondolkodásmódtól függetlenül kitölteni a Makói Lakógyűlés kérdéseit. Ugyanis mindenki véleménye számít, ezen vélemények alapján tudják élhetőbbé tenni Makót és a lakosság mindennapjait.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink