Lázár János lemondását követelték a Szegedi Nagyállomáson

Csütörtökön a Momentum Mozgalom, a Szikra Mozgalom, az MKKP Szeged és az aHang helyi tagjai Lázár János lemondását, működő vasutat és a vasutasok megbecsülését követelte a Szegedi Nagyállomáson. (Kiemelt fotó: Körmendi Zoltán Facebook oldala.)

A megmozdulásról beszámolt a momentumos Körmendi Zoltán, újszegedi önkormányzati képviselő, aki azt írta, ,,a magyar állam se a munkavállalói, se az utasai iránt nem vállal felelősséget” és a múlt hétvégén az ország mindhárom főpályaudvara összeomlott. Felhívta rá a figyelmet, nyáron volt olyan hét, mikor minden harmadik vonat késett, vagy el sem indult az országban és

,,lassan életveszélyes vasúton közlekedni Magyarországon.”

A tiltakozók szerint ha valaki időpontra utazik, vagy nem akar csatakosra izzadni utazás közben, akkor nem szívesen választja a vonatot. Ezen a helyzeten nem lehet emberi kedvességgel segíteni, ezen a helyzeten a leglelkiismeretesebb masiniszta, kalauz vagy forgalomirányító sem tud úrrá lenni.

Szerintük ennek a helyzetnek egyetlen felelőse van, az pedig a magyar állam, ,,amelyik térkőre, stadionra, propagandára költi a pénzt, miközben Sopronból Debrecenbe eljutni nagyobb kihívást jelent, mint a Holdra szállás.”

,,Egyetlen felelős van, az, aki kínai hitelből a kiskunsági puszta közepén gyorsvasutat épít a semmibe, miközben Szegedről, az ország 3. legnagyobb városából lassabban közlekednek a vonatok, mint 100 éve.”

Körmendi azt is hozzátette, Lázár Jánosnak egyetlen választása maradt: lemondani, azzal pedig véget vetni annak az ,,ámokfutásnak, ami Ön a magyar vasúti dolgozók és utasok ellen művel.”

,,Elég volt a késésből, a szivatásból, a pótlóbuszokból, a fülledt kocsikból, a vágányzárból, a mentegetőző kalauzokból, a duplán értékesített helyjegyekből, az átvezénylésekből, az alacsony fizetésekből, a felháborító munkakörülményekből”

– zárta sorait a Momentum politikusa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink