,,A grafológus látja az embert az írást mögött”

[ad 1]

,,Írás és egyéniség” címmel tartott előadást a könyvtárban Benke Mária grafológus szakoktató, szaktanácsadó. A hétfő esti összejövetelen tisztázta a grafológia fogalmát, ismertette gyakorlati hasznát, valamint aláírásokon keresztül bemutatta, mire kell figyelni elemzéskor.

DSCN0854

Egy 3 éves alapképzéssel kezdődik az út, melyben megtanulhatjuk elemezni egy adott ember személyiségét, pusztán az írásképe alapján. Az elsajátítás hosszú és alapos tanulmányt ígér. – Rengeteg rezdülés lehet egy írásban, rengeteg árnyalat, különböző vonalvezetések, az összképet pedig egy egységbe kell rakni – jelentette ki Benke Mária.

Mennyire mélyen ismerhető meg így valaki?

Az előadó szerint meg kell határozni a célt, hiszen sok minden látható, de nem mindenre van szükség. Például egy munkaalkalmassági elemzéskor nem foglalkoznak a magánéleti, vagy a szexuális dolgokkal. – Szinte látom magam előtt az illetőt. Az öltözködését, a szóhasználatát, rendezettségét egy-egy írás után – mondta a szaktanácsadó.

Ez nem csak humbug?

Benke Máriával most találkoztunk először. Az idő rövidségéhez képest, – pár perc alatt,- aláírásunk alapján tökéletes képet adott személyiségünkről, gondolkodásmódunkról, kapcsolati hozzáállásunkról.

A szakember egyébként csanádpalotai, 16 évig általános iskolában tanított, majd megismerkedett a grafológiával, 8 évig bioboltot vezetett Makón és Budapesten is oktatott. Jelenleg ön- és emberismerettel fogalkozik, gyermekrajz elemző szaktanácsadóként dolgozik.

DSCN0863

Az elmúlt napokban két előadást is szervezett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat makói csoportja. Hozzájuk fűződik Fodor Ferenc beszámolója és ez a mai prezentáció is. Előbbi Bustyaházi Bence, utóbbit Sánta Józsefné ötlete volt. – Ők ketten kulturális közfoglalkoztatottként dolgoztak nálunk egy évig. Egyfajta záróvizsgaként 1-1 programot kellett leszervezniük, ami teljesült – árulta el Kómár Mátyás, a makói csoport vezetője.

[ad 2]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink