Húsvéti határforgalom Csongrád megyében

[ad 1]

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a hazai és szomszédos ország társszerveivel együttműködve felkészült a húsvéti ünnepek miatti jelentős forgalom kezelésére.

A hétvégi húsvéti ünnepek alatt az európai iskolai szünetek, valamint a szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt ugyanis megnövekvő tranzitforgalom várható a határátkelőhelyeken.

Az eddigi évek tapasztalatai szerint már péntek délutántól

torlódás alakulhat ki a Röszke Autópálya-határátkelőhely mindkét oldalán.

A hétvégén a kilépésre jelentkező személy- és járműforgalom várhatóan tovább erősödik, majd hétfőn a belépésre jelentkező utasok számíthatnak várakozásra. A várakozás mértéke a 30-120 percet is elérheti. A teherforgalomban péntektől kezdődően egészen szombat délig, illetve kedden hajnalban várakozás kialakulásával lehet számolni, melynek mértéke elérheti a 60-180 percet is.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség együttműködve más rendőri szervekkel ebben az évben is arra törekszik, hogy az ünnep idején bonyolított forgalom a lehető legzökkenőmentesebb legyen. Amennyiben a Röszke Autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán mégis

torlódás alakul ki, a rendőrök a forgalmat Tompa felé terelik.

A Tompai Közúti Határátkelőhely mellett

a magyar, szerb és az uniós állampolgárok használhatják az Ásotthalom és a Röszke Közúti Határátkelőhelyet,

melyek naponta 7 és 19 óra között vehetők igénybe. A Tiszaszigeti Közúti Határátkelőhely pedig 2016. március 24. (csütörtök) és 2016. március 31. (csütörtök) között hosszabbított nyitva tartással, 6 órától 21 óráig biztosítja az átlépést.

Csanádpalota Autópálya Határátkelőhelyen

a teherforgalomban a kamionstop időszakán kívül a ki- és belépő irányban is, akár 60-180 perc várakozási idő kialakulásával is lehet számolni. A hétvégén péntektől egészen kedd hajnalig lehet esetenként 15-30 perc várakozás kialakulásával számolni a személyforgalomban.

A hétvégén, a kamionstop március 26-án, szombaton 22 órától március 28-án hétfőn 22 óráig tart. Ezért pénteken 25-én egész nap és 26-án késő délutánig, valamint kedden március 29-én hajnalban

Tompa közúti és Nagylak, valamint Röszke Autópálya-határátkelőhelyeken jelentős várakozás alakulhat ki.

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

(police.hu, fotó: illusztráció)

[ad 2]

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink