A 2006-ot emlegető Orbán elsőként hagyta ott a híveit a főváros utcáin

Orbán Viktor 15 éve 2006-ból él.

Tizenöt évvel ezelőtt ezen a helyen az egyik oldalon a könnygázgránát, a másik oldalon a becsapott és megalázott nemzet állt – mondta Orbán az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából rendezett ünnepségen a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződésénél.

Hozzátette, hogy

,,nem szokványos helyszín ez; tizenöt évvel ezelőtt, ezekben a percekben, itt az Andrássy és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán farkasszemet nézett egymással a múlt és a jelen. Az egyik oldalon a könnygázgránát, gumilövedék, a vipera, azonosító nélküli egyenruhák és a vízágyúk. A másik oldalon a becsapott és megalázott nemzet állt, amelynek ötven év elteltével újra azt kellett hallania, hogy hazudtak neki reggel, éjjel meg este”

– fogalmazott.

Szerinte ,,Magyarországgal húzott ujjat 2006-ban ismét a kommunisták új nemzedéke“.

Attól most tekintsünk is el egy röpke pillanatra, hogy hány volt kommunista ül a mai napig a Fidesz soraiban. Érdemes megemlíteni, hogy tulajdonképpen mit is tett ezekben az években Orbán Viktor és a Fidesz a magyar emberekért.

Orbán Viktorék 2006 őszén 72 órás ultimátumot adtak, aztán nem történt semmi, beszédeket tartottak, aztán nem történt semmi, fáklyákat gyújtottak, aztán nem történt semmi. Amikor pedig a saját szimpatizánsaik is, akiket a változás ígéretével hülyítettek, azt mondták, hogy na, most már történjen végre valami, Orbán Viktor volt az első, aki elmenekült.

Orbán Viktor az utcán a gumilövedékekkel szembenéző, ,,becsapott, megalázott nemzettel” elhitette, hogy ők azt akarják, hogy a Gyurcsány-kormány távozzon. A valóságban azonban ez az akarat egy aljas politikai szándék volt: Gyurcsányék üljenek csak még 4 évig az ország nyakán, hogy aztán 2010-ben a Fidesz-KDNP-nek meglegyen a kétharmad.

Miközben a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződésénél embereket vertek szét gumibotokkal, Orbán Viktor és a Fidesz vezérkara behuppant a fűtött szolgálati autókba, este pedig a tenyerüket dörzsölve megnézték a híradóban, hogyan püfölték a szavazóikat az utcán. Ez volt Orbán Viktor ,,forradalma“. Aztán még négy évig pihent csendesen a parlamentben szép nyugodtan kivárva, hogy eljöjjön az az évtized, amikor éppen ő és az orosz mintára kiépített oligarcha brigádja véreztetheti majd ki Magyarországot.

(zsurpubi.hu, Fotó: Reuters/Petr Josek)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A Spar sem teszi kötelezővé az oltást

A 14 ezer munkavállalót foglalkoztató SPAR Magyarország nem teszi kötelezővé a koronavírus elleni védőoltást, de arra buzdítja minden egyes dolgozóját, hogy lehetőség szerint oltassa be magát – közölte a cég. Ugyanakkor minden működési területén kötelezővé teszi a munkavállalók számára a maszkhasználatot.

Tovább olvasom »