A Belügyminisztériumnak nincs papírja a Bartók átszervezéséről

A Bartókos szülők jogi képviselője, Kotroczó Béla közérdekű adatigényléssel fordult a tárcához, hogy adják ki az iskola átszervezésével kapcsolatos anyagok. Meglepő módon a minisztérium nem tudott mit bemutatni, legalábbis ezt állítják.

A jogász 2023. június 20-án írt a Belügyminisztériumnak, hogy a Makói Általános Iskola átszervezéséről meghozott határozatát, a Klebelsberg Központ feljterjesztésének szöveges részével, mellékleteivel együtt, valamint az intézménnyel kapcsolatosan meghozott intézkedéseit tavaly június elsejétől mutassa be.

A válaszban a kért adatok nem érkeztek meg, helyette arról írtak, hogy ki milyen adatok kiadásért felel és hogy az átszervezésről nem közigazgatási hatósági eljárás keretében született határozat. Az utolsó mondatban azt válaszolták:

,,A Belügyminisztérium a kérdéses időszakban intézkedést nem hozott az Intézménnyel kapcsolatban.”

Ezek Kotroczó szerint teljesen irreleváns információk az adatigénylés szempontjából, ezért ismételten kérte az átszervezéssel kapcsolatos, a Belügyminisztérium kezelésében lévő összes adat kiadását.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

220 éve született Bezerédj Amália, aki a magyar irodalomban foglalkozott először a gyermekvilággal.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Mindannyian tehetünk környezetünk védelméért

Az egészségtelen levegőminőség évente több mint 7 millió korai halálesetet okoz világszerte. Emellett a klímaváltozás miatt egyre gyakoribbak az extrém időjárási események, amelyek számos emberi életet oltanak ki – hívja fel a figyelmet oldalán Leitner Szilárd.

Tovább olvasom »