A benzin a 7., a gázolaj csak a 14. legolcsóbb nálunk

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón arról beszélt, hogy a kormány a változó üzemanyagárat, ami egyébként az uniós országok között az egyik legalacsonyabb, folyamatosan figyelemmel kíséri.

A GKI vezérigazgatója szerint azonban ez nem igaz, az Európai Unió 27 tagállama közül a benzin ára a hetedik, a gázolajé pedig a tizennegyedik legolcsóbb Magyarországon – nyilatkozta Molnár László az ATV-nek.

Nem tudom, hogy ő honnan veszi az adatokat

– tette hozzá Molnár, aki szerint ez az adat azért is érdekes, mert a keresetek tekintetében csupán Bulgáriában és Romániában alacsonyabb az átlagfizetés, mint Magyarországon. A többi tagállamban annak ellenére olcsóbb az üzemanyag, hogy az életszínvonal jobb. Míg Cipruson például 600 ezer forint felett van a nettó átlagkereset, egy liter benzin 485 forint. Ausztriában 990 ezer forint felett visznek haza átlagosan és 501 forint a gázolaj litere. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Gyógykezelés után nem tért vissza a börtönbe

A férfit a rendőrség már másnap elfogta és előállította. A járási ügyészség fogolyszökés bűntette miatt emelt vádat, és indítványozta, hogy a férfival szemben a bíróság a bűnösség beismerése esetére további 30 nap elzárást szabjon ki – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A Spar sem teszi kötelezővé az oltást

A 14 ezer munkavállalót foglalkoztató SPAR Magyarország nem teszi kötelezővé a koronavírus elleni védőoltást, de arra buzdítja minden egyes dolgozóját, hogy lehetőség szerint oltassa be magát – közölte a cég. Ugyanakkor minden működési területén kötelezővé teszi a munkavállalók számára a maszkhasználatot.

Tovább olvasom »