A Continental szerint ez az év nem lesz jó év az autóiparban

A világ egyik vezető autóipari és technológiai vállalata, a Magyarországon is több telephellyel rendelkező Continental elképesztően pesszimista várakozásokkal állt elő 2021-re vonatkozóan, a fő ok természetesen az egész iparágat sújtó globális chiphiány – számolt be róla a portfolio.hu.

A Continental jelentősen csökkentette korábbi várakozását a 2021-es üzemi nyereségrátájára vonatkozóan, amely jelen állás szerint 5,2% és 5,6% között alakulhat, korábban úgy számoltak, hogy a cégcsoport profitabilitása 6,5% és 7% között lehet idén.

A chiphiány és az ellátási láncok okozta problémák miatt arra számít a vállalat, hogy 2021-ben a globális személyautó-értékesítés maximum 1%-al nőhet, vagy 1%-al csökkenhet tavalyhoz képest. Ez pedig sokkal pesszimistább várakozást jelent még augusztushoz képest is, amikor még úgy számolt a cégvezetés a Reuters beszámolója szerint, hogy világszerte 8-10 százalékkal nőhetnek az autóeladások 2021-ben.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Gyógykezelés után nem tért vissza a börtönbe

A férfit a rendőrség már másnap elfogta és előállította. A járási ügyészség fogolyszökés bűntette miatt emelt vádat, és indítványozta, hogy a férfival szemben a bíróság a bűnösség beismerése esetére további 30 nap elzárást szabjon ki – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A Spar sem teszi kötelezővé az oltást

A 14 ezer munkavállalót foglalkoztató SPAR Magyarország nem teszi kötelezővé a koronavírus elleni védőoltást, de arra buzdítja minden egyes dolgozóját, hogy lehetőség szerint oltassa be magát – közölte a cég. Ugyanakkor minden működési területén kötelezővé teszi a munkavállalók számára a maszkhasználatot.

Tovább olvasom »