A drónok használatát tanulták a makói és térségi polgárőrök

A Csongrád-Csanád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége drónpilóta képzést szervezett Makón a múlt héten. Czirbus Imre, a Nagyéri Polgárőr Egyesület elnöke és Óvári Árpád, a Marosmenti Polgárőr Egyesület elnökének közreműködésével, pilóta nélküli légijármű vizsgafelkészítő előadást szerveztek a megyei polgárőrök részére, melyen 16-an – Csanádalberti, Makó, Apátfalva, és Kiszombor polgárőrei – vettek részt.

A megyei szövetség cikke szerint az előadás A1/A3 (A2) vizsgával rendelkezők számára a rendőrség – polgárőrség drónnal történő közös szolgálatellátása ismertetésével kezdődött, majd a drón A2 kategória vizsga-felkészítéssel és a felmerülő kérdések megválaszolásával folytatódott.

Az előadók Bátorfi Csaba és Keszü Zoltán voltak. Gyakorlati bemutatóra idő szűkösségére tekintettel nem került sor, de Czirbus Imre elmondta, hogy az érdeklődő egyesületekhez kérésre szívesen elmegy bemutatót tartani. A nagy érdeklődésre és a tananyag mennyiségére való tekintettel további oktatási alkalmak várhatók még.

(Fotó: Czirbus Imre/csmpsz.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink