A felújításoknak köszönhetően visszaesett a Galamb iskola rezsiköltsége

A felújítással és a termálfűtéssel, napelemekkel éves szinten 2021-es áron számolva 26 millió forintos megtakarítást ért el az Alföldi ASZC Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola. Ez a megtakarítás még magasabb lehet majd a 2023-as árakon.

Az intézmény arról adott tájékoztatást oldalán, hogy 2016. december 22-én kezdték el az iskola főépületének teljes felújítását. A megtakarítások 2017 őszén jelentkeztek először. Éves szinten 25 millió forintról az épület teljes rezsije 3,6 millió forintra esett. Az épületben 4200 négyzetméter fűtött, hasznos területet használnak. Az áramfogyasztási adatok között a negatív számok a napelemparkjuk többlettermelését jelentik.

A megtakarításokból azóta elkészült a tankert energetikai felújításának első üteme, melynek következtében a rezsiköltség éves szinten 4 millió forintról egészen nulla forintra esett.

Adatok: Alföldi ASZC Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

113 éve hunyt el Mikszáth Kálmán magyar író, újságíró, szerkesztő, országgyűlési képviselő.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Bankot vált a makói önkormányzat, Csányi Sándorékhoz mennek

Augusztus elsejétől bankot vált az önkormányzat és a hozzá tartozó intézmények. Költségcsökkentéssel indokolták, valamint, hogy van Makón bankfiókjuk.a polgármesteri hivatal, az Egyesített Népjóléti Intézmény, a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum, valamint a Makói Óvoda a Raiffeisennél vezeti a számláját.

Tovább olvasom »