A felújításoknak köszönhetően visszaesett a Galamb iskola rezsiköltsége

A felújítással és a termálfűtéssel, napelemekkel éves szinten 2021-es áron számolva 26 millió forintos megtakarítást ért el az Alföldi ASZC Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola. Ez a megtakarítás még magasabb lehet majd a 2023-as árakon.

Az intézmény arról adott tájékoztatást oldalán, hogy 2016. december 22-én kezdték el az iskola főépületének teljes felújítását. A megtakarítások 2017 őszén jelentkeztek először. Éves szinten 25 millió forintról az épület teljes rezsije 3,6 millió forintra esett. Az épületben 4200 négyzetméter fűtött, hasznos területet használnak. Az áramfogyasztási adatok között a negatív számok a napelemparkjuk többlettermelését jelentik.

A megtakarításokból azóta elkészült a tankert energetikai felújításának első üteme, melynek következtében a rezsiköltség éves szinten 4 millió forintról egészen nulla forintra esett.

Adatok: Alföldi ASZC Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

43 éve hunyt el Pilinszky János a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője, Baumgarten-díjas, József Attila-díjas és Kossuth-díjas.

Tovább »

A nap idézete

58 éve hunyt el Tamási Áron,  Kossuth-díjas magyar író. Leggyakrabban az ún. népi írók közé sorolják.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink