A fideszes Bánki Erik és Kósa Lajos is kamu diplomával menőzött

Mint az ismert, a napokban kiderült az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikóról, hogy nincs diplomája, holott azt hazudta, hogy van, azóta kizárták a pártjából. Mint mindent, most is be lehet mutatni a fideszesek által felrótt hibákat saját magukon.

debreciner.hu arról írt, hogy a fideszes Kósa Lajos két cikluson át, 1990 és 1998 között egyetemi diplomásként szerepeltette magát az Országgyűlés honlapján, emellett két (angol és orosz) középfokú nyelvismeretet is feltüntetett, miközben egyetlen nyelvvizsgája sem volt. Ma sincs, ahogy diplomája sem.

Felelevenítették azt is, hogy Kósa nyilvános adatai csak akkor módosultak az Országgyűlés honlapján, miután kiderült a középfokú nyelvvizsgák és a diploma hiánya. A lap kiemeli,

két parlamenti cikluson átívelő valótlan állításainak semmiféle politikai következményei nem voltak.

Ellenben a politikus lelepleződését több jelentős poszt betöltése követte, többek közt:

  • az Országgyűlés számvevőszéki bizottságának elnöke, majd 
  • a honvédelmi és rendészeti bizottságának az elnöke, 
  • a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának frakcióvezetője, 
  • Debrecen polgármestere, 
  • tárca nélküli miniszter,

és számos egyéb tisztséget is kapott a Fideszben.

A Baranya megyei Bánki Eriket 2012. május 22-én (fontos a dátum!) buktatta le a jobbikos Szilágyi György egy sajtótájékoztató keretében – írja az Alfahír. A kormánypárti politikus valamilyen furcsa oknál fogva szintén bekamuzott egy diplomát magának a parlamenti önéletrajzába. A fideszes képviselő képes volt előállni ezzel a magyarázattal: az Országgyűlés honlapján olvasható önéletrajza május 10-én új formát kapott,

s ekkor került bele, “technikai hibaként”, hogy rendelkezik diplomával, ám ezt a kitételt május 21-én már korrigálta is.

(Arról később volt vita, hogy vajon valóban csak 11 napig volt-e diplomája Bánkinak, vagy már 2010-től megtévesztette az embereket, de ez lényegében mindegy is – a jelenleg elérhető dokumentumok szerint most épp nincs neki ilyen végzettsége). 

Azt pedig jól tudjuk, hogy a “technikai hiba” miatt Bánki Eriknek nem kellett visszaadnia sem a mandátumát, sem pedig a fideszes párttagkönyvét. 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Indul a szúnyoggyérítés

Április 25-én kezdődik a központi szúnyoggyérítés, amelyet idén is a katasztrófavédelem koordinál. A szakemberek április végén a Tisza-tónál és Szolnoknál biológiai módszerrel lépnek fel a vérszívók ellen.

Tovább olvasom »

A nap témája: A héten napsütés és záporok is lehetnek

Változékony lesz az időjárás április utolsó hetében: napsütésre, de záporokra, zivatarokra is készülni kell. Hajnali fagyok már nem várhatók, helyenként 20 Celsius-fok körüli csúcsértékek is lehetnek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Tovább olvasom »