📺 A fideszes propagandalap azzal támadja Csanádpalotát, ami Makón évek óta működik

A csanádpalotai önkormányzat bevezetné a kommunális adót, ami évente mindössze 4 ezer forint lenne, de a nehéz helyzetben lévőktől nem szednék be. Makón ez majdnem háromszor ennyibe kerül, de ez nem zavarja a közpénzből fenntartott propagandaoldal Makó Híradó újságíróját: Nagy Szabolcs szokásához híven csúsztatásokkal és rosszindulattal teli cikket közölt.

Az új adók először a múlt heti lakossági fórumon kerültek szóba. Dr. Paja Gábor alpolgármester (független) elmondta: nem sikeres a pályázatokon az önkormányzat, tartaléklistára került, egyrészt mert deficitet termelt, valamint kevés a helyi adó bevétel. Hogy ezen a helyzeten javítsanak, három új bevételi forrást szeretnének.

A határátkelő miatt átlépő személyenként 2 forint járna az önkormányzatnak – azt szeretnék elérni, hogy valóban idekerüljön ez a bevétel. A másik a kommunális adó (ami Makón talán a rendszerváltás óta van, de egyébként a fideszes városvezetés sem törölte el). Ezt 2020. január elsejével vezetnék be a Csanádpalota illetékességi területén lévő magánszemélyek tulajdonában lévő ingatlanok után. Ez ingatlanonként mindössze 4 ezer forint évente. Az alpolgármester felhívta rá a figyelmet, hogy olyanokat nem szeretnének terhelni, akiknek a szociális helyzete ezt nem teszi lehetővé. Végül a telekadót említette, ezt szintén több Csongrád megyei településen beszedik. Ez a vállalkozásokat terhelné, ugyanakkor csökkentenék a helyi iparűzési adót 0,2%-0,3%- al.

A fórum teljes felvételét itt lehet megnézni, az adókról szóló rész 24:34-től:

Megkérdeztük Dr. Debreczeni István polgármestert (független) az ismét ellene indított ,,lejárató hadjáratról.”

,,Aki ismeri Nagy Szabolcs munkásságát, az tudja, hogy a tények egyáltalán nem érdeklik, ezeket elkerüli újságírói tevékenysége során. Az ambrózfalvi közösség kinyilvánította róla a véleményét október 13-án. Hogy ő milyen, azt a következő történet jól bemutatja. Csanádpalotán a fórumot megelőzően a választások előtt jelent meg az orvosi rendelőben egy átadáson, jelen voltam én is. Itt a várakozó betegek kérdezték, miért nem ír arról, hogy évek óta hideg van a rendelőben, hiszen három éve nem működik a gázkazán. Annyit mondott nekik, hogy majd kapnak gázkazánt is pályázatból… Szerencsére nem kellett ezt megvárni, a fűtési szezon elindulásával saját magam intézkedtem a rendbetételére.”

– fogalmazott a polgármester.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Második adventi hétvége Makón

Szombaton és vasárnap kézműves vásárt tartanak a Makovecz téren. Vasárnap Keresztúri Léna, a Makói Oltópont vezetője osztja meg ünnepi gondolatait, a koszorút Biró István, görögkatolikus parókus áldja meg.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink