A Fővárosi Törvényszék szerint álhírt közölt a közmédia a covid alatt

Szaniszló Sándor, XVIII. kerületi polgármester azt írja a közösségi oldalán, hogy az M1 által sugárzott Híradó című műsorban hamis információkat mondtak róla, amikor arról tudósítottak, hogy a kerületben ő kezdeményezte, hogy a fel nem használt kínai Sinopharm vakcinákat visszaküldjék. A tudósítás címe az volt, hogy „Visszaküldték a kínai vakcinákat” – vette észre a media1.hu.

A Főváros Törvényszék most arra kötelezte az M1 hírcsatornát, hogy főműsoridőben, a 19:30 órás Híradóban az ítélet jogerőre emelkedésétől számított 5 napon belül adják le az alábbi közleményt:

„Helyreigazítás: A Híradó 2021.március 18-i egyik adásában valótlanul állítottuk, hogy a kerületi polgármester, Szaniszló Sándor döntése volt a fel nem használt kínai vakcinák elszállíttatása Budapest XVIII.kerületében. A fel nem használt kínai vakcinák begyűjtését a Fővárosi Oltási Munkacsoport vezetője kezdeményezte, e döntésbe beleszólása a kerületi polgármesternek nem volt, Facebook posztjában az elszállítás tényéről tájékoztatta a lakosságot.”

A polgármester az ítélet után azt írja, hogy a nyilvánvaló hazugságot a közpénzből fenntartott teljes kormánymédia közreadta, és bízik benne hamarosan ők is igazmondásra kényszerülnek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »