A Fővárosi Törvényszék szerint álhírt közölt a közmédia a covid alatt

Szaniszló Sándor, XVIII. kerületi polgármester azt írja a közösségi oldalán, hogy az M1 által sugárzott Híradó című műsorban hamis információkat mondtak róla, amikor arról tudósítottak, hogy a kerületben ő kezdeményezte, hogy a fel nem használt kínai Sinopharm vakcinákat visszaküldjék. A tudósítás címe az volt, hogy „Visszaküldték a kínai vakcinákat” – vette észre a media1.hu.

A Főváros Törvényszék most arra kötelezte az M1 hírcsatornát, hogy főműsoridőben, a 19:30 órás Híradóban az ítélet jogerőre emelkedésétől számított 5 napon belül adják le az alábbi közleményt:

„Helyreigazítás: A Híradó 2021.március 18-i egyik adásában valótlanul állítottuk, hogy a kerületi polgármester, Szaniszló Sándor döntése volt a fel nem használt kínai vakcinák elszállíttatása Budapest XVIII.kerületében. A fel nem használt kínai vakcinák begyűjtését a Fővárosi Oltási Munkacsoport vezetője kezdeményezte, e döntésbe beleszólása a kerületi polgármesternek nem volt, Facebook posztjában az elszállítás tényéről tájékoztatta a lakosságot.”

A polgármester az ítélet után azt írja, hogy a nyilvánvaló hazugságot a közpénzből fenntartott teljes kormánymédia közreadta, és bízik benne hamarosan ők is igazmondásra kényszerülnek.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Élő fákat vágtak ki Gerizdesen

A Soproni utcában (is) élő fákat vágnak ki az utcán – tájékoztatta a Makói Csípőst egyik olvasónk. A kérdésére, miszerint a háztulajdonos tud-e róla azt válaszolták: nem tudják ki a gazda, de nekik van egy listájuk. Ez közterület és kivágják a fákat.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Petíció indul az őszi szünet elmaradása ellen

Az idei tanévben már biztosan nem lesz őszi szünet, a kormány pedig meghosszabbította a téli vakációt – ezt a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be a Kormányinfón csütörtökön. Az Adom Diákmozgalom petíciót indított az őszi szünet elhalasztása miatt – tudta meg az ATV Híradója.

Tovább olvasom »

A nap témája: Orbán titokzatos külföldi forrástól kérne 11 ezer milliárd forintnyi hitelt

,,A szükséges pénzügyi forrásokat az Európai Unió megígérte. Ha a brüsszeli bürokraták mégsem adják ide azt a pénzt, ami Magyarországnak jár, akkor más pénzügyi forrásokból szerezzük be a szükséges összeget. Az erről szóló tárgyalásokat az Európai Unióval és más nemzetközi partnereinkkel el is indítottuk” – Orbán Viktor ezekkel a mondatokkal zárta a parlamenti őszi ülésszak nyitó beszédének (talán) legfontosabb részét. 

Tovább olvasom »