A fülkeforradalom elvitte a makói kórházat is

Ez a kormány az egészségügy rombolását ott folytatta, ahol az előző abbahagyta – állapítja meg az az aláírás nélküli levél, ami kalandos úton jutott el szerkesztőségünkhöz.

Az írást a kórház egyik orvosa kapta meg, ő az egyik kollégájának adta tovább, ő pedig nekünk továbbította. A levélíró szerint ,,ez a nagyszerű fülkeforradalom elvitte ezt a kis makói kórházat is, már ami eddig megmaradt belőle, pedig az itt élőknek még erre is nagy szüksége lenne.” Szerinte ,,hiába mondta az államtitkár úr, hogy a kórház megmaradt, ha már alig van benne gyógyító munka, javarészt elfekvő, meg soha meg nem gyógyuló krónikus betegekkel.”

A levél szerint egy nagyobb ,,átszervezésnek mondott rombolás” 2020 július elsején következett be: csökkentek az aktív ágyszámok, megszűnt a neurológia, szülészet-nőgyógyászat és a gyermekosztály.

A sürgősségi azért üzemelhet még, mert másfél éve Európai Uniós támogatásból újították fel, így 5 évig működtetni kell.

A levél írója összegzésképpen megállapítja: megszűnt a szemészet, fül-orr-gégészet, urológia, neurológia, gyermekosztály – természetesen a fekvőbeteg-ellátásról van szó. A szülészet is csökkentett lehetőségekkel működik Makón, a kismamák választhatnak, hogy Szegeden, vagy Hódmezővásárhelyen hozzák világra gyermeküket.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Dr. Lantos Péter professzor lesz Makó díszpolgára

Szerdán zárt ülésen döntött arról a testület, hogy Makó Város Díszpolgára kitüntető címet adományoz Dr. Lantos Péter professzor részére, elismerve ezzel egész életművét, mellyel általános elismerést szerzett, és hozzájárult Makó város jó hírnevének öregbítéséhez. Az elismerést az augusztus 20-i ünnepségsorozat részeként adják át.

Tovább olvasom »