A Hód-Fürdő 440 millió forint, a HMSZ Zrt. 329 millió forint veszteséget termelt

A Hód-Fürdőnek 440 millió forint a vesztesége, a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Zrt.-nek 329 millió forint, annak ellenére hogy az év elején leadott üzleti tervben arról volt szó, hogy nem lesz veszteség. A Hódfó Hódmezővásárhelyi Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.-nak 18 millió forint az adózott eredménye, a Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt.-nek is több száz millió forintos az adózott eredménye. A városnak van bevétele a parkolás és a piac üzemeltetésből is – derül ki az évértékelő sajtójájékoztatóból.

Ezeknél a cégeknél a közgyűlés októberben leváltotta a felügyelőbizottságok és igazgatótanácsoknak a döntéshozatalhoz alkalmas és szükséges részét. Ez azt jelenti hogy mindenütt maradt még Fidesz által kinevezett tag, ami az átláthatóság miatt fontos, viszont le tudták váltani azt a két vezetőt, akik esetében törvénysértések és szabálytalanságok merültek fel, de általában a gazdálkodás hatékonysága érdekében átvilágítást is terveztek, ennek határideje január 31., az eredményről további tájékoztatást tartanak majd.

A szemlélet a jövőben változni fog. A hódmezővásárhelyi városvezetés felelős gazdálkodást szeretne szem előtt tartani, nemcsak a városi cégeknél, hanem önkormányzaton belül is. Motivációs célból 13. fizetést vezetnek majd be, amit a jól dolgozó kollégák kapnak majd meg.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Zajvédő fal épül Makó központjában

4,8 millió forint + áfáért több méter hosszan egy falat épít a makói önkormányzat egy ház kerítése mellé a Hollósy Kornélia utcai parkolóban. Zajvédő fal lesz, akárcsak egy autópálya mellett.

Tovább »

Bilincsben vitték el az apátfalvi roma önkormányzat korábbi alelnökét

Mint arról beszámoltunk, egy társaság petrezselyemmel és fokhagymával csalta az áfát. A NAV videót tett közzé az érintettek elfogásáról. A felvételen látható egyik férfi K.T., aki az apátfalvi roma önkormányzat alelnöke volt, a Fidesz támogatását élvezte a 2019-es választáson, de információink szerint jó ideje már nem nemzetségi képviselő.

Tovább »

Fideszes polgármester: Majd a Fidesz-központ megmondja, hogy a kellemetlen kérdésekre mit kell mondani

Tegnap tartotta tisztújító kongresszusát a Fidesz, ahol természetesen Orbán Viktort választották meg a párt elnökének. A tisztújítás során a hazai sajtó több kormánypárti politikust is kérdezett. A XVI. kerület kormánypárti polgármestere, Kovács Péter például meglepően őszinte nyilatkozatot adott, amelyet a 444 szúrt ki.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink