A Hódmezővásárhelyen már húsvétkor kihirdetett ajánlás most országosan kötelező lesz

Az üzletekben mindenki köteles a szájat és az orrot eltakaró eszközt (orvosi maszk, sál, kendő) viselni – ez Hódmezővásárhelen már húsvétkor így volt. Ezen kívül a kormányrendelet értelmében tömegközlekedési eszközökön is hordani kell.

A védőtávolság megtartása mellett a közterületek, parkok is látogathatók lesznek. Vidéken hétfőtől valamennyi üzlet nyitva tarthat és a vásárlók által látogatható. A vendéglátóhelyek – így az éttermek, a kávézók, a cukrászdák, a büfék, a presszók – kerthelyiségében vagy teraszán a tartózkodás és a megrendelt étel, illetve ital elfogyasztása megengedett, de a vendéglátó üzleten belül – az ott foglalkoztatottak kivételével – tartózkodni tilos. Kivételt képez az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása.

A vendéglátóhelyeken a védőtávolság betartását asztaltársaságonként kell érteni. A vendéglátó üzlet üzemeltetőinek a rendelet hatálybalépésétől 2020. szeptember 1. napjáig nem kell a közterülethasználati díjat megfizetniük az üzlet közterületen működő terasza után. Megnyithatnak a strandok, valamint a szabadtéri fürdők, a szabadtéri múzeumok és állatkertek.

A rendelet értelmében a 65. életévét betöltött személyek az élelmiszerüzletet, drogériát, gyógyszertárat, gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletet továbbra is 9.00 óra és 12.00 óra között látogathatják. Ezekben az üzletekben ilyenkor kizárólag a 65 év felettiek tartózkodhatnak.

Ezek történtek Hódmezővásárhelyen

  • Előkészítik a strand szabadtéri medencéinek újranyitását, figyelemmel a fennálló vírusveszélyre.
  • Gyermekfelvigyázást szerveznek a városházán a dolgozóiknak: ötfős csoportokba szervezték a felügyeletre szoruló bölcsődés és óvodás gyerekeket.
  • Áthelyezik a Kossuth téri kerékpárutat a Posta mellől a tér közepére.
  • A kormány megszorításai miatt további csökkentéseket kell végigvinniük a város költségvetésében, ami létszámcsökkenéssel is járhat – a kormány továbbra sem segít az önkormányzatnoknak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink