A hódmezővásárhelyi Nyugdíjas Lakóparkban vigyáznak az idősekre

A Nyugdíjas Lakópark vezetője a helyi és országos operatív törzsek iránymutatása és a koronavírussal kapcsolatban elérhető információk alapján a lakók egészségének védelmében az alábbi intézkedéseket vezette be:

  • a lakók tájékoztatása szóban és információk elhelyezésével az intézmény több pontján a koronavírusról és a védekezésről
  • fertőtlenítő takarítás, a kiemelt helyeken (pl. bejárat, porta) gyakrabban
  • a munkatársak maszk viselésével csökkentik a koronavírus terjedésének esélyét
  • rendezvények lemondása
  • a belépő látogatók kötelesek nyilatkozni, hogy nem lázasak, nem voltak betegek az elmúlt 14 napban és nem tartózkodtak külföldön.

Lénárt Miklós intézményvezető elmondta:

„Az idősek védelme a legfontosabb (lehetőleg ne járjanak ki és minimalizálják a személyes találkozásokat), ezért segítséget nyújtunk az alapvető élelmiszerek és higiéniai termékek beszerzésében, a gyógyszertári receptek kiváltásában és a postai csekkek befizetésében. Mindig a helyzetnek megfelelően járunk el, nem szeretnénk idő előtti látogatási tilalommal elzárni az időseket a külvilágtól és pánikot kelteni.”

(A Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Kevés a covid-tesztelés, a WHO egyre kevésbé lát tisztán

A koronavírus terjedésének nyomon követésére szólította fel a nemzetközi közösséget az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója kedden Genfben tartott sajtókonferenciáján. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz arra hívta fel a figyelmet, hogy az ENSZ szakosított szervezete egyre kevésbé lát tisztán a tesztelések csökkenő száma miatt.

Tovább olvasom »