A Jobbik Makói Alapszervezete támogatja Székelyföld autonómia törekvését

Budafok-Tétény önkormányzata nemzeti összefogásra szólította fel a magyar települési önkormányzatokat, (bővebben itt) hogy fejezzék ki szolidaritásukat Székelyföld autonómia törekvése mellett. Makón ezt az önkormányzat nem, de a Jobbik megtette.

46585885

A kezdeményezés elindítója a Székely Nemzeti Tanács elnöke, Izsák Balázs. A megmozdulás elsődleges célja, hogy székelyföldön közösségi élményt adjon a résztvevőknek, hogy tudatosítsák a székely zászló mellett, hogy Székelyföld körvonala is egy jelkép, továbbá, hogy Székelyföld körvonala nem azonos a román kormány által javasolt közép-régió körvonalával. Ezért őrtüzek meggyújtására, kéri a Székelyföld határvonalán elhelyezkedő településeket, hogy Székelyföld határainak kivilágításával demonstrálják Székelyföld egységét, valamint, hogy Székelyföld oszthatatlan.

Városunkban egyedül a Jobbik gyújtott gyertyát, akik a következő közleményt juttatták el szerkesztőségünknek:

,,Sajnálattal értesültünk, vagy inkább nem értesültünk arról, hogy a makói önkormányzat nem csatlakozott e nemes kezdeményezéshez!

E vétkes mulasztás enyhítésére, továbbá a nemzet egységébe vetett hitünk, a trianoni békediktátum következtében, az elrabolt magyar területeken élő nemzettestvéreink érdekében, kötelességünknek éreztük, több civil emberrel egyetemben, hogy csatlakozzunk a Budafok-Tétényi önkormányzat felhívására

Meggyőződésünk, hogy Székelyföld a székelyeké, mi sem példázza jobban, hogy a mai napig is Székelyföldön a magyar lakosság aránya mintegy 75-80%! A székely emberek a román kormány azon törekvését, támadását, hogy a nemzeti identitásuk, a magyar nemzetbe vetett hitük mérséklődjön, csorbuljon a mai napig sikeresen visszaverték!

Nem hagyták, hogy nyelvük, kultúrájuk, történelmi hagyományaik elvesszenek!

A magunkkal hozott mécseseket 17.45 perckor gyújtottuk meg, ezzel is tiszteletünket fejeztük ki a székely emberek előtt, valamint támogattuk Székelyföld autonómiai törekvését!”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: Fokozatos lehűlés jön a héten

Fokozatosan hidegebb lesz a következő napokban, a hét közepén néhol mínusz 9 fok is lehet és nappal sem éri el az 5 fokot a csúcshőmérséklet. Többször várható köd, akár ónos szitálás. A csapadék jellemzően eső lehet, de hószállingózás is elképzelhető – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-nek eljuttatott, országos, középtávú előrejelzéséből.

Tovább »

A nap idézete

144 éve született Ady Endre, a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője. A magyar politikai újságírás egyik legnagyobb alakja. 

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A WHO európai igazgatója szerint a kötelező oltás a végső megoldás

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális vezetője, Hans Kluge szerint a szervezetet nagyon aggasztja a vírus terjedése a kontinensen, a covid ugyanis márciusig akár 500 ezer ember halálához is vezethet, ha nem tesznek azonnali lépéseket a régió országai azért, hogy megfékezzék a járványt – írja a BBC cikke nyomán a Telex.

Tovább olvasom »

A hajrában győzött a Makó FC

Két csereként beszállt játékos góljaival, a 74. és a 92. percben szerzett találatokkal három ponttal tért haza Gerjenből a makói csapat. Tizennyolc lejátszott mérkőzés után a második helyen állnak az NB3 közép csoportjában.

Tovább olvasom »