A Jobbik Makói Alapszervezete támogatja Székelyföld autonómia törekvését

Budafok-Tétény önkormányzata nemzeti összefogásra szólította fel a magyar települési önkormányzatokat, (bővebben itt) hogy fejezzék ki szolidaritásukat Székelyföld autonómia törekvése mellett. Makón ezt az önkormányzat nem, de a Jobbik megtette.

46585885

A kezdeményezés elindítója a Székely Nemzeti Tanács elnöke, Izsák Balázs. A megmozdulás elsődleges célja, hogy székelyföldön közösségi élményt adjon a résztvevőknek, hogy tudatosítsák a székely zászló mellett, hogy Székelyföld körvonala is egy jelkép, továbbá, hogy Székelyföld körvonala nem azonos a román kormány által javasolt közép-régió körvonalával. Ezért őrtüzek meggyújtására, kéri a Székelyföld határvonalán elhelyezkedő településeket, hogy Székelyföld határainak kivilágításával demonstrálják Székelyföld egységét, valamint, hogy Székelyföld oszthatatlan.

Városunkban egyedül a Jobbik gyújtott gyertyát, akik a következő közleményt juttatták el szerkesztőségünknek:

,,Sajnálattal értesültünk, vagy inkább nem értesültünk arról, hogy a makói önkormányzat nem csatlakozott e nemes kezdeményezéshez!

E vétkes mulasztás enyhítésére, továbbá a nemzet egységébe vetett hitünk, a trianoni békediktátum következtében, az elrabolt magyar területeken élő nemzettestvéreink érdekében, kötelességünknek éreztük, több civil emberrel egyetemben, hogy csatlakozzunk a Budafok-Tétényi önkormányzat felhívására

Meggyőződésünk, hogy Székelyföld a székelyeké, mi sem példázza jobban, hogy a mai napig is Székelyföldön a magyar lakosság aránya mintegy 75-80%! A székely emberek a román kormány azon törekvését, támadását, hogy a nemzeti identitásuk, a magyar nemzetbe vetett hitük mérséklődjön, csorbuljon a mai napig sikeresen visszaverték!

Nem hagyták, hogy nyelvük, kultúrájuk, történelmi hagyományaik elvesszenek!

A magunkkal hozott mécseseket 17.45 perckor gyújtottuk meg, ezzel is tiszteletünket fejeztük ki a székely emberek előtt, valamint támogattuk Székelyföld autonómiai törekvését!”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

69 éve született Böhm György Jászai Mari-díjas színházi rendező, dramaturg.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Dr. Lantos Péter professzor lesz Makó díszpolgára

Szerdán zárt ülésen döntött arról a testület, hogy Makó Város Díszpolgára kitüntető címet adományoz Dr. Lantos Péter professzor részére, elismerve ezzel egész életművét, mellyel általános elismerést szerzett, és hozzájárult Makó város jó hírnevének öregbítéséhez. Az elismerést az augusztus 20-i ünnepségsorozat részeként adják át.

Tovább olvasom »