A Jobbik szerint átgondolt, fokozatos, de biztonságos nyitásra van szükség

A koronavírus okozta helyzet miatt egyes ágazatok súlyos helyzetbe kerültek. Százezrek veszítették el a munkájukat, megélhetésüket, ez az állapot pedig tarthatatlan – fogalmazott oldalunknak Szabó Róbert.

A Jobbik makói szervezetének alelnöke kifejtette: a vendéglátósok a válság talán legnagyobb kárvallottjai. A legszigorúbb biztonsági előírások mellett, de el kell mozdulnunk az újranyitás irányába, hiszen az érintettek az utolsó utáni tartalékaikat élik fel.

A Jobbik hónapok óta követeli a kormánytól, hogy nyújtsanak 80%-os bértámogatást a bajba került magyar munkavállalóknak, legutóbb pedig azt kértük a kormánytól, hogy tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy a vendéglátó egységek legalább a teraszhelyiségeiket kinyithassák. A kormány lesöpörte javaslatainkat az asztalról

– fogalmazott Szabó.

Úgy véli, ezek fényében álszent azt a kormányzati kommunikációt, mi szerint a kaszinókra (melyek zömükben kormány-közeli tulajdonossal rendelkeznek) a járványhelyzet ellenére sem vonatkoznak a korlátozási szabályok.

Itt az ideje, hogy fokozatosan, szigorú biztonsági szabályozással – első körben a vendéglátó egységek, edzőtermek és minden bezárt szolgáltató csökkentett létszámú megnyitásával – elmozduljunk az újra nyitás felé

– jelentette ki oldalunknak Szabó Róbert.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Enyhül a kánikula a héten

Kánikulával kezdődik a hét, de aztán előbb egy, majd várhatóan még egy hidegfront is eléri az országot, hatásukra pedig több fokkal visszaesik a hőmérséklet. A hét második felében már jellemzően 30 Celsius-fok alatt alakulnak a csúcsértékek, vasárnap néhol csak 20 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Legalább 25 támogatót keres a Makói Csípős

Oldalunk célja a 2015-ös megalapítás óta Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Ezek a célkitűzések veszélybe kerültek, így számítunk azon Olvasóink támogatására, akik fontosnak tartják, hogy működjön Makón kormányfüggetlen sajtóorgánum.

Tovább olvasom »