A kormányhivatal döntése miatt nem indulhattak el a városi buszok Vásárhelyen

Jogászok szerint törvénysértő lépések sorával vette el a Juhász Tünde vezette szegedi Kormányhivatal az ingyenes tömegközlekedést a vásárhelyiektől. A kormányhivatal három hónapra felfüggesztette a Jovány Busz Kft működési engedélyét, korábban általuk már engedélyezett járművek engedélyének visszavonásával – adta hírül a vásárhelyi önkormányzat csütörtök reggel.

Politikai ellehetetlenítésre utal, hogy a Jovány Busz Kft. 18.47-kor kapta meg elektronikusan az egyébként csak 16 óráig dolgozó hivatal 10 oldalas határozatát, ami a helyi kormánypárti hírportálon 18.53-kor már komplett cikk formájában meg is jelent.

A hódmezővásárhelyi önkormányzat jogászai számos jogsértő megállapítást találtak, ezért jogvédelmet kértk és több eljárást is indítanak, hogy mielőbb újra elinduljon az ingyenes tömegközlekedés a városban.

Mint azt megírtuk: a hódmezővásárhelyi fideszes ,,sajtó” folyamatosan követte a város új, ingyenesen használható buszjáratait és fotózgatták a sofőröket. Az önkormányzat tájékoztatása szerint volt olyan sofőr, aki emiatt felmondott.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink