A kötelező oltás miatt 10 ezer rendvédelmis eshet ki

A rendvédelemben dolgozók átoltottsága nagyjából 70 százalékos – számolt be róla a Népszavának Powell Pál, a Belügyi Érdekegyeztető Tanács (BÉT) munkavállalói oldalának vezetője. Bárdos Judit, a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezetének (BRDSZ) elnöke is hasonló számokról számolt be: véleménye szerint a nagyjából 36 ezer hivatásos rendvédelmi alkalmazott közül legalább 10 ezer nem rendelkezik oltással, a 15 ezer rendvédelmi igazgatási jogviszonyban dolgozó és a Munka törvénykönyve szabályai alapján foglalkoztatott munkavállalóból pedig legalább kétezer ilyen lehet.

A kötelező oltásról szóló kormányrendelet január végi határidőt nevezett meg, az eltérő megoldásokra a rendőrség, a katasztrófavédelem és a büntetés-végrehajtás megyei parancsnokainak november 30-ig kellett elkészíteniük a javaslatukat. Ezeket az országos parancsnokok véleménye alapján fogja jóváhagyni vagy elutasítani Pintér Sándor, arról azonban egyelőre nincs információ, hogy ez pontosan mikor fog megtörténni. 

Az érdekvédők szerint nem segít a helyzeten, hogy a belügyi tárca még azt sem volt hajlandó megfontolni, hogy a vírussal szemben védettséggel rendelkezők kapjanak haladékot az oltásra. Márpedig amennyiben a már eddig is súlyos létszámhiányhoz még hozzáadódnak a fizetés nélküli szabadságra küldött ezrek, akkor a szakszervezetek szerint már túlórákkal sem lehet majd pótolni a hiányzókat.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: A héten már nem igazán lesz 10 fok fölötti hőmérséklet

Folytatódik a borult, párás idő a héten is, reggelente többfelé kell ködre számítani. A legalacsonyabb nappali hőmérséklet -5 és +4 fok között várható és a legmelegebb órákban sem emelkedik 10 fok fölé a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Tovább olvasom »