A közmunkások Mágori András, fideszes képviselő háza előtt is felújítják a járdát és a csatornát

A héten közmunkások dolgoztak Mágori András, makói fideszes önkormányzati képviselő háza előtt. Megkérdeztük az önkormányzatot ennek okáról: válaszuk szerint a József Attila utcán hosszú évek óta probléma, hogy csapadékos időszakban egybefüggő víz áll a járdákon és a házfalak mentén. Költséghatékonyság miatt az utca páros oldalának felújítását betervezték a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. által koordinált közmunkaprogramba. 

Olvasónk jelezte, hogy a kormánypárt makói frakcióvezetőjének háza előtt építik a bejárót a közfoglalkoztatottak. Ezt követően megkerestük az önkormányzatot, válaszukat változtatás nélkül mutatjuk:

A jelenleg felújítás alatt lévő József Attila utcaszakaszról hosszú évek óta folyamatosan érkeztek lakossági bejelentések, észrevételek, hogy csapadékos időszakban egybefüggő víz áll a járdákon és a házfalak mentén.

 

Az ott lakók által kiépített gépkocsibejárók megsüllyedtek, összetöredeztek. A járda is hullámos és egyenetlen lett, a családi házak udvarára befolyt az útról a csapadékvíz.

 

2019 nyarán, a nagy esőzéseket követően döntés született arról, hogy ezt a problémát ütemezve Makó Város Önkormányzata megoldja.

 

Első ütemben a József Attila utcán, a páratlan oldalon a 17. számtól a 9. számig (Kálvária utca és Petőfi park közötti szakaszon) a járda és a csapadékcsatorna lett felújítva.

 

A 2020. évben költséghatékony megoldás érdekében a József Attila utca páros oldalának felújítása betervezésre került a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. által koordinált közmunkaprogramba.

 

2020. május hónap elején el is kezdődtek a munkák a felmérés alapján, mely jelenleg is zajlik. A tervezett befejezés 2020. június hónap végére várható.

 

Az utcaszakasz felújításával egy több évre visszamutató problémát orvosol a város, amely probléma erősen nehezítette az ott lakók mindennapjait.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

33 éve hunyt el Csanádi Imre, költő, író, műfordító, balladagyűjtő; publicista, szerkesztő.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink