📺 📷 A közösségi kapcsolatokat építi a Máltai teadélután

Már ötödik alkalommal tartott jótékonysági teadélutánt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat makói csoportja. A Korona emeleti dísztermében makói és határon túli magyar fellépők adtak színvonalas műsorokat. A városvezetést nem képviselte senki, kivéve Toldi János korábbi képviselőt, jelenlegi bizottsági tagot.

Ez egy népszerű program, baráti a hangulat. Ilyenkor a határon túli és itteni ismerősök megjelennek. Célja, hogy a közösség a közösségért legyen, azaz a máltaisok összehozzák az embereket. Ez jó irányba halad, hiszen az elmúlt öt évnek több gyümölcse is van ilyen tekintetben – fogalmazott oldalunknak Kómár Mátyás, a makói csoport vezetője.

Elárulta, nem a pénzgyűjtés a rendezvény lényege, hanem a közösségi kapcsolatok építése. Ugyanakkor a Máltai Szeretszolgálat, mint az egyik legnagyobb karitatív szervezet, adományokból él és szívesen fogadja ezeket. Hozzátette: létszámban kevesen vannak, ezért örömmel várják az önkéntes segítőket különböző akcióik, programjaik megszervezéséhez. Az elmúlt időszakban a tanyákon élőkön segítettek, van ifjúsági gyermekprogramuk és a határon túli kapcsolataik révén határon túli programjaik is.

A szombati teadélutánon szerepelt a nagyszentmiklósi Kékibolya Táncegyüttes. Amikor elindult ez a rendezvénysorozat, ők voltak az első fellépők. Jó barátságban vannak a vajdaságiakkal, így zenélt a tornyosi Ady Endre Művelődési Egyesület tamburazenekara. Makóról Janicsek Roland és a Maros Táncegyüttes lépett fel. A kulturális műsort közös teázás, sütizés zárta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Gyógykezelés után nem tért vissza a börtönbe

A férfit a rendőrség már másnap elfogta és előállította. A járási ügyészség fogolyszökés bűntette miatt emelt vádat, és indítványozta, hogy a férfival szemben a bíróság a bűnösség beismerése esetére további 30 nap elzárást szabjon ki – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink