A magyar bajnokságban indul a Nagyszentmiklós

[ad 1]

A Nagyszentmiklósi Unirea kézilabda csapat a Csongrád megyei bajnokságban indul. Erről a csapat edzője beszélt a ma délelőtti Valker-kupán. Elmondásuk szerint az utazási költségek miatt Magyarországon jobban megéri versenyezniük. 

77455260

A Makótól mindössze harmincegy kilométerre lévő Nagyszentmiklós egymás után kétszer megnyerte a Temes megyei bajnokságot, korábban az NB1/B-ben szerepeltek, de az idei szezonban pénzhiány miatt nem tudták vállalni az indulást magasabb osztályban, hiszen túl nagyok a távolságok. Emiatt az őszt a Csongrád megyei bajnokságban kezdik, árulta el Roosz Suba József, az Unirea edzője. Amennyiben a szezon végén kiharcolják a feljutást, maximum száznyolcvan kilométerre lesz a legtávolabbi ellenfél, ahová el kell utazniuk az NB2 Délkeleti csoportjában. A Valker-kupa kapcsán elmondta a tréner, hogy szívesen jönnek Makóra, már tizennyolc éves kapcsolat áll fent a rendezőkkel.

A torna névadó szponzora a makói Valker Kft. A helyieken és a nagyszentmiklósiakon kívül eljött a Kunszentmárton és a Kiskunfélegyháza. A szervezők augusztus eleje óta készülnek az új szezonra, több edzőmérkőzést játszottak már le, így a torna remekül beleillik a felkészülésbe. – Egy héttel a bajnoki rajt előtt idén is megrendeztük a hagyományos Valker-kupát. A kora reggeli kezdés miatt ,,álmosan” játszottak a fiúk a Nagyszentmiklós ellen, de sikerült győzni, reméljük, hogy itthon marad a trófea – összegezte az első benyomásokat Nagy György Sándor, a makói klub elnöke, de sajnos nem váltak valóra a reményei, hiszen a tornát a Kunszentmárton nyerte meg, a helyiek a másodikon, a Félegyháza a harmadikon, míg a Nagyszentmiklós a negyedik helyen végzett.

A NB2 küzdelmei tehát jövő hét végén kezdődnek. A Makó az első négy hely valamelyikén szeretne végezni.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

16 éve hunyt el Somlyó György Kossuth-díjas és többszörös József Attila-díjasmagyar költő, író, esszéíró, műfordító, számtalan díj és elismerés birtokosa, a Magyar Költészet Napjának kezdeményezője.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink