A Magyar Kézilabda-szövetség véget vetett az idénynek, nem hirdetnek bajnokokat

A Magyar Kézilabda-szövetség csütörtöki elnökségi ülésén úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány okozta helyzetre tekintettel berekeszti a bajnokságokat, nem hirdet bajnokokat, feljutók és kiesők sem lesznek, csak a nemzetközi kupaindulókat határozza meg mindkét nem esetében, itt pedig az előző kiírásban elért eredmény lesz a mérvadó.

A magyar szövetség március 13-án döntött arról, hogy 14-től minden sorozatot felfüggeszt, és azok folytatására meghatározatlan ideig nem kerülhet sor. Az elnökség legutóbbi ülésén pedig azt az egyhangú határozatot hozta, hogy a 2019–2020-as idény valamennyi, az MKSZ és a megyei kézilabda-szövetségek által kiírt bajnokságot és kupasorozatot befejezettnek nyilvánítja.

A sorozatok esetében az alábbiakat kell alkalmazni:

a) Egyik sorozatban sem kerülnek kiosztásra helyezések

b) A sorozatok alapján az adott évadban, adott bajnoki osztályban nem lesznek alacsonyabb bajnoki osztályba kieső és magasabb bajnoki osztályba feljutó sportszervezetek.

c) A nemzetközi kupában való indulásra azok a sportszervezetek lesznek jogosultak, amelyek erre a 2018–2019. évi sorozat alapján jogosultak voltak.

d) A „c” pont alapján nemzetközi kupaindulásra jogosultságot szerző sportszervezet a nemzetközi szövetség vonatkozó szabályzata szerint indulhat az adott nemzetközi kupasorozatban.

A Szeged egyetért

Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóságának elnöke elmondta, a szerdai szövetségi egyeztetésen a szegediek is kezdeményezték az idény azonnali befejezését, mert nem látják reális esélyét a folytatásnak. Hozzátette, azzal is egyetértenek, hogy a tavalyi két BL-indulót nevezze az MKSZ a következő idényben is.

Elmondása szerint minden külföldi játékosuk Szegeden marad, egyéni edzésterv alapján készül, senki nem utazik haza, mert például Spanyolországban súlyosabb a járványügyi helyzet, mint Magyarországon.

„Nehezen tudom elképzelni, hogy az európai szövetség olyan döntést hoz, hogy folytatják a Bajnokok Ligáját”

– szögezte le Szűcs Ernő Péter.

(Nso.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

113 éve hunyt el Mikszáth Kálmán magyar író, újságíró, szerkesztő, országgyűlési képviselő.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink