A Makó-Vásárhely buszon talált illegális határátlépőket a makói katona

Illegális bevándorlók elfogásában segített december 19-én az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi zenekarának katonazenésze.

Nagy Sándor törzsőrmester 24 órás szolgálat ellátása érdekében indult a reggeli távolsági busszal Makóról Hódmezővásárhelyre. Amikor a törzsőrmester egyenruhában felszállt a buszra, akkor a busz vezetője a járművel utazó két külföldi férfi – feltehetően illegális bevándorlók – azonosításában kérte a segítségét. A férfiak a katona kérésére nem voltak együttműködőek és nem tudták igazolni magukat. Nagy törzsőrmester ekkor telefonon értesítette a rendőrséget és megkérte a busz vezetőjét, hogy a hódmezővásárhelyi buszmegállóban a megállást követően a hátsó ajtót ne nyissa ki. A helyszínre érkező rendőrjárőr megérkezéséig a katonazenész a buszon feltartóztatta a gyanús személyeket, akikről a rendőrök az átvizsgálást során megállapították, hogy valóban illegális bevándorlók.

Az eseményeket követően Nagy Sándor elmondta, hogy már akkor gyanús volt neki a szituáció, amikor a férfiak a buszon meglátták az egyenruháját és onnantól kezdve szemmel tartották minden mozdulatát. „Folyamatosan az járt a fejemben, hogy az eskümhöz hűen kötelességem segíteni a buszsofőrnek és jelenteni az esetet. Egy kicsit tartottam is tőlük, mert nem lehetett tudni, hogy esetleg kés, vagy bármilyen fegyver van-e náluk. Láthatták elszántságomat és szerintem ennek köszönhetően nem történt semmilyen konfliktus” – tette hozzá a törzsőrmester.

(honvedelem.hu, fotó: Búz Csaba főhadnagy)

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink