A makói önkormányzattól kér pénzt a helyi kórház, hogy le tudja zárni a pályázatát

Kallai Árpád, a Hódmezővásárhelyi-Makói Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója támogatási kérelmet adott be a makói önkormányzathoz. Egy pályázathoz kapcsolódóan 8,3 millió forintot kérnek a forráshiány pótlására. A támogatásról a szerdai testületi ülésen döntenek.

A testületi ülés anyaga szerint a kórház még 2017-ben adott be pályázatot, amelyből a makói tagkórházban a járóbeteg ellátást biztosító épület (SZTK) rendelőit, közösségi és kiszolgáló tereit teljeskörűen felújítják. Mindezt akadálymentesítve, gépészeti, valamint az elektromos hálózat felújításával.

Az áremelkedés miatt a műszaki tartalom csökkent, bizonyos részekben csak részleges felújítás történt, például a padlóburkolat cseréjére csak a teljes felújítással érintett helyiségekben volt lehetőség. Továbbá a rendelkezésre álló pénzből nem tudják cserélni a rendelő padozatait, ez 8 millió 378 ezer 727 forint.

A hiányzó összeget vélhetően megszavazza a testület a holnap utáni ülésen.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink