A makói Váll-Ker Kft. lett ,,Az Év Duális Képzőhelye” a megyében

Pénteken tartotta ülését a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK) Küldöttgyűlése a 100 éves Szegedi Füvészkertben. Az eseményen a gazdasági önkormányzat tagozati díjait, valamint az Év Duális Képzőhelye Díjakat is átadták mikro és kisvállalati, valamint közép- és nagyvállalati kategóriában – tájékoztatta a Makói Csípőst a kamara.

A tagozati díjak közül az Iparért Díjat Mura-Mészáros Zsolt, a Délzsalu Kft. ügyvezetője; a Kereskedelemért Díjat Margitáné Z. Nagy Rozália, a Z. Nagy Cukrászda tulajdonosa; a Szolgáltatásért Díjat Angyal Lajos, az Angelus 93 Könyvvizsgáló és Tanácsadó Bt. ügyvezetője; a Kézművességért Díjat pedig Sákovics József, a Sákovics és Társa Faipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ügyvezetője kapta meg.

Kamarai tagozati díj évente egy alkalommal annak a személynek vagy vállalkozásnak adományozható, aki, vagy amely a gazdasági, kamarai és/vagy a közéleti munkában, ágazatában a megelőző években kiemelkedő teljesítményt nyújtott, emellett etikailag is példakép. Tevékenysége tagozata és a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ismertségét, elismertségét jelentősen növelte.

Az Év Duális Képzőhelye Díjat közép- és nagyvállalati kategóriában a több mint 30 éve kandallógyártással foglalkozó makói Váll-Ker Kft. kapta meg.  A több mint 30 éve kandallógyártással foglalkozó cég a fémipari szakképzés alappillére a Makói járásban. A kamara és a vállalkozás között a szakképzés valamennyi területén kiváló a kapcsolat. Ráadásul a vállalat más gazdálkodó szervezeteket is segít a pályaorientáció, a dualitás jógyakorlatának megosztásával.  

Mikro és kisvállalati kategóriában idén a korszerű anyagmozgatáshoz, hajtástechnikához alkatrészek és kiegészítők gyártásával foglalkozó röszkei MOLTECH Kft. vehette át az elismerést. A vállalkozás kiemelendő célja, hogy a szakirányú képzés során tanulóik olyan szakmai felkészültségre tegyenek szert, melyet a munkaerőpiacon tudnak kamatoztatni. A cég a duális szakirányú képzésbe történő bekapcsolódásával több ágazat hiányszakmáiban nyújt lehetőséget tanulók szakmai képzésére.

A Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az új duális szakképzési rendszer gyakorlati megvalósításában kifejtett kiemelkedő tevékenységének, elért teljesítményének elismerésére két megyei céget részesít „Az év duális képzőhelye” elnöki díjban. Ezen cégek jogosultak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési díjára pályázni. Az elismerés célja a szakképzés színvonalának emelése, népszerűsítése és a minőségi képzés ösztönzése.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink