A makói városházához küldték a zöldhulladékot

Mint arról beszámoltunk, a kukásautó nem vitte el a házak elől a fekete zsákban kirakott zöldhulladékot, hiszen július 1-től csak a saját zsákjukban viszik el. Mucsi Tamás önkormányzati képviselő (DK) a város lakóinak ,,ajándékát” vitte el a hivatal Úri utcai bejáratához csütörtökön.

Új szintet lépett a Fidesz gazos Makó programja. A városban mindenhol rothadó zsákok vannak az út mellett, amit nem vittek el – fogalmazott sajtótájékoztatóján Mucsi. Elmondása szerint panaszkodnak a lakók, hogy akik közterületet tartanak tisztán, pl. Gerizdesen a platánfák leveleit szedik össze, vagy a város helyett ők vágják a füvet közterületen saját árammal, eszközzel, még ráadásul fizessenek a zsákért.

Elmondta, közérdekű adatigénylést adott be a szerződés módosítással kapcsolatban, arra kíváncsi, ki kötötte meg ezt az előnytelen szerződést a hulladékszolgáltatóval.

A szolgáltató eddig ,,korlátlan” mennyiségben elszállította a zöldhulladékot, ez változott július 1-től. Az előző önkormányzati ciklusban Dr. Török Miklós képviselő (DK) tett egy olyan javaslatot, hogy telepítsenek zöld kukákat a városban, de a fideszes többség nem támogatta.

A szolgáltató FBH-NP Nonprofit Kft. tájékoztatója szerint július elsejétől a begyűjtéssel egyidejűleg maximum 1 darab, átlátszó és zöld emblémás zsákot biztosítanak a zöldhulladéknak. Ha további zsákokra van szükség, azt 289 forint+ÁFÁ/darab áron megvehetjük

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink