A Maroson is zajlik a PET Kupa

A Tiszai PET Kupa idén rekordszámú, összesen öt versenyt szervez a Tiszán és mellékfolyóin. A tiszai és bodrogi sikerekkel a hátuk mögött a petkalózok most új vizekre eveznek, a Marosi PET Kupával megkezdődött egy újabb mellékfolyó nagyszabású tisztítása.

A Tiszai PET Kupa tíz éves működése alatt immáron 317 tonna hulladéktól mentesítette a magyarországi folyókat – ez nemzetközi összehasonlításban is elismerendő teljesítmény. Most célul tűzték ki a Maros megtisztítását, hiszen Romániából a folyó rendszeresen szállítja felénk a főleg könnyű műanyagból álló hulladékot, ami apadáskor fennakad a folyóparton és az ártéri erdőkben.

A teljes versenyprogramon résztvevő csapatok:

  • Marosi Nomádok – Apátfalva civil szemétszedő csapata,
  • Maros Vízisport Egyesület – MVSE – Makó,
  • ASZE-BGRG-MOHOSZ vegyes csapat természetbúvárokból, diákokból és horgászokból (ASZE Természetbarát szakosztály, Bethlen Gábor Református Gimnázium, Magyar Országos Horgász Szövetség),
  • PETúnia csapata, a PET Kupa versenyek tapasztalt résztvevői, akik korábban több ízben díjnyertes csapatként végeztek a dobogón.

Az öt Maros menti településen megvalósuló programsorozatra a szervezők szeretettel várják a helyi lakosokat és a Marosra látogató vendégeket május 18. és 21. között.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink