A megyei közgyűlés fideszes elnöke szerint nem politikai alapon osztották ki a támogatásokat

A források elosztása során azt vették figyelembe, milyen fejlesztések megvalósítására van szükség. Makón például egy jelentős belvízelvezetési beruházás, Mórahalmon pedig a Homokhátság vízpótlása miatt van szükség nagyobb keretösszegre – derül ki Gémes László, a megyei közgyűlés elnökének Szeged TV-nek adott interjújából.

A beszélgetés előzménye az volt, hogy a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés múlt heti döntése alapján 2021 és 2027 között Makó 10 milliárd forintnyi uniós fejlesztési pénzt kap. A megyeszékhely Szeged 8,5 milliárdot, a 40 ezres Hódmezővásárhely 6 milliárdot, a 27 ezres Szentes 5 milliárdot.

Gémes László azt hangsúlyozta, hogy a megyei közgyűlésnek is fontosak a megyei jogú városok, ők ráadásként is kapnak forrást. Például Szegedre még további 17,5 milliárd uniós támogatás érkezik, amit nem a megyei önkormányzat oszt szét.

A megyei közgyűlés elnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy ezek a források euróban érkeznek, de az önkormányzatok már forintban kapják meg őket. Az elmúlt években a forint sajnos folyamatosan gyengült, ennek következtében pedig árfolyamnyereség keletkezett, amiből az önkormányzatok igényelhettek kiegészítő támogatást is.

Gémes László tagadta, hogy a megye más települései esetében politikai alapon osztották volna ki a támogatásokat.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Újra kell tervezniük a kórházaknak a 2023-as költségvetésüket

A Népszava úgy értesült, hogy a kórházakat is elérte a központi kifizetési korlátozás és a pénzügyi szigor. A napilap értékelése szerint ezzel lényegében kézi vezérlés alá vonják a kórházi kasszákat. A kórházak gazdasági vezetőinek csütörtökön eligazítást tartottak, arról, hogy péntek délig újra kell tervezniük a 2023-as költségvetésüket, emellett október 31-ig a béreken felül csak a „betegellátással összefüggő”, tételesen engedélyeztetett számlákat fizethetik ki.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Élő fákat vágtak ki Gerizdesen

A Soproni utcában (is) élő fákat vágnak ki az utcán – tájékoztatta a Makói Csípőst egyik olvasónk. A kérdésére, miszerint a háztulajdonos tud-e róla azt válaszolták: nem tudják ki a gazda, de nekik van egy listájuk. Ez közterület és kivágják a fákat.

Tovább olvasom »