A nap témája: 100 ezernél is több üres konzultációs ívet adtak már le az aHangnak

December 4. óta gyűjti az aHang és az Egységes Diákfront az üres nemzeti konzultációs íveket, hogy felhívják a figyelmet, szerintük sokkal fontosabb és relevánsabb társadalmi ügyekben (mint például az oktatás) kellene párbeszédet folytatni a demagóg konzultációs kérdések helyett.

Országszerte több mint 800 leadópontra vihetik az ellenkonzultációhoz csatlakozók az üres íveiket. Ezek száma a beérkezett adatok alapján csütörtökön átlépte a 100.000-et. Az akció január végéig tart, addig bárki elküldheti a konzultációs ívét a két szervezetnek. 

,,Pontos, végleges számot majd csak a kampány végén tudunk mondani, ugyanis vannak olyan leadópontok és szervezetek, akik január utolsó heteiben fogják az általuk összegyűjtött íveket leadni. Illetve vannak olyan települések, ahol csak nemrég kapták kézhez a borítékokat az emberek. Látva az összefogást és az egyre növekvő aktivitást, nagyon bizakodóak vagyunk a végeredmény tekintetében”

– fogalmazta meg Szalóki Viktor, az aHang szóvivője.

Országosan január végén fogják összegyűjteni az íveket egy központi helyre, ezt követően pedig az aHang és az Egységes Diákfront kéthetes országjáró roadshow-ra indul az üres konzultációkkal. Az országjárás során bárki megtekintheti majd az íveket, de ami ennél is fontosabb, hogy minden állomáson lehetőség lesz beszélgetni arról, hogy melyek azok az országos vagy helyi ügyek, amelyekben konzultációt kellene folytatni. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »