A nap témája: 1100 milliárd forinttal ugorhat meg az idei államháztartási hiánycél

Az éves magyar államháztartási hiánycél GDP-arányosan 3,9 százalékról 5,2 százalékra nő – közölte kedd reggel a Varga Mihály vezette Pénzügyminisztérium. Eredetileg 3400 milliárd forintos hiánycélt terveztek, ám ahhoz képest 1100 milliárd forinttal lehet nagyobb az idei hiány.

A hiánycél növelését természetesen a „jelentősen megnövekedett kiadásokkal” magyarázták. Mindebből az egyik legszembetűnőbb adat, hogy

a kormányzati szektor 3902 milliárd forintos deficittel zárhat, ami 900 milliárd forinttal magasabb annál, mint amit az Orbán-kormány idén áprilisban várt.

A központi költségvetés hivatalos egyenlege pedig 767 milliárd forinttal lesz kedvezőtlenebb a a költségvetési törvényben eddig szereplő 3400,2 milliárdnál.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink