A nap témája: 1100 milliárd forinttal ugorhat meg az idei államháztartási hiánycél

Az éves magyar államháztartási hiánycél GDP-arányosan 3,9 százalékról 5,2 százalékra nő – közölte kedd reggel a Varga Mihály vezette Pénzügyminisztérium. Eredetileg 3400 milliárd forintos hiánycélt terveztek, ám ahhoz képest 1100 milliárd forinttal lehet nagyobb az idei hiány.

A hiánycél növelését természetesen a „jelentősen megnövekedett kiadásokkal” magyarázták. Mindebből az egyik legszembetűnőbb adat, hogy

a kormányzati szektor 3902 milliárd forintos deficittel zárhat, ami 900 milliárd forinttal magasabb annál, mint amit az Orbán-kormány idén áprilisban várt.

A központi költségvetés hivatalos egyenlege pedig 767 milliárd forinttal lesz kedvezőtlenebb a a költségvetési törvényben eddig szereplő 3400,2 milliárdnál.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

43 éve hunyt el Pilinszky János a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője, Baumgarten-díjas, József Attila-díjas és Kossuth-díjas.

Tovább »

A nap idézete

58 éve hunyt el Tamási Áron,  Kossuth-díjas magyar író. Leggyakrabban az ún. népi írók közé sorolják.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »