A nap témája: 156 ezer magyarnak nincs benti WC-je, zuhanyzója, fürdőkádja

– 2020-ban a magyarok 1,6 százalékának hiányzott otthonából egy zuhany vagy fürdőkád az Eurostat adatai szerint, a probléma így nagyjából 156 ezer embert érintett – írta az mfor.hu vasárnap.

Hasonló adatokat látni azzal kapcsolatban, hányan élnek beltéri, lehúzható angol WC nélkül, ez ugyanis szintén 156 ezer embert érint, vagyis 1,6 százalékot. A cikk ugyanakkor kiemeli: jelentős javulás történt az elmúlt években, például 2018-ban még az emberek 3,9 százaléka élt mellékhelyiség nélkül hazánkban.

Mint írták, az, hogy megfelelően felfűtsék otthonukat, 2020-ban a lakosság 4,2 százalékának okozott problémát, vagyis ez nagyjából 409,5 ezer embert érintett. 

Az mfor arra is kitért: az Európai Unió közös statisztikai hivatala által készített jelentés alapján a teljes hazai társadalom 20,4 százaléka, azaz több mint 1,98 millió ember élt olyan otthonban, ahol a tető vagy falak átáztak, megpenészedtek, vagy a nyílászárók cserére szorultak. Ezen a téren évek óta folyamatos a fejlődés, hiszen 2018-ban még 22,5 százalékon állt ugyanez a mutató, ám a legszegényebbek körében nem egyértelmű a javulás. Ugyanis éppen azon magyarok 38,4 százaléka találkozott ezzel a problémával, akik keresete nem érte el az átlagjövedelem 60 százalékát. Utóbbi adat azt is jelenti, hazánk ezen a téren rosszabbul áll, mint Románia (itt 24,2 százalék ez az arány), Szlovákia (13,7 százalék), Csehország (6,8 százalék) vagy Lengyelország (6 százalék).

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

67 éve született Máté Gábor, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész, rendező, egyetemi tanár, érdemes művész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: A korrupció miatt elindult a jogállamisági eljárás hazánkkal szemben

Az Európai Bizottság szerdán felhatalmazta Johannes Hahn költségvetésért és az igazgatásért felelős uniós biztost, hogy írásbeli értesítést küldjön Magyarországnak a jogállamisághoz kötődő mechanizmus elindításárAz Európai Bizottság szerdán felhatalmazta Johannes Hahn költségvetésért és az igazgatásért felelős uniós biztost, hogy írásbeli értesítést kAz Európai Bizottság szerdán felhatalmazta Johannes Hahn költségvetésért és az igazgatásért felelős uniós biztost, hogy írásbeli értesítést küldjön Magyarországnak a jogállamisághoz kötődő mechanizmus elindításáról – közölte Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos.üldjön Magyarországnak a jogállamisághoz kötődő mechanizmus elindításáról – közölte Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos.ól – közölte Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos.

Tovább olvasom »