A nap témája: 2010 óta 43-féle adónemet vezettek be Orbánék

Orbán 2010 óta azzal kampányolt, hogy ő nem fog adóztatni, nem lesznek megszorítások. Ehhez képest az igazság az, hogy az elmúlt tizenhárom évben Orbán Viktor kormányai összesen 43 különböző adónemet vetettek ki – olvasható az Alfahír gyűjtésében.

Ki ne emlékezne a bankokra kivetett tranzakciós adóra, aminek a levét persze a földi bankszámlatulajdonosok itták meg. Azóta fizethetünk minden pénzfelvételért és átutalásért, és egyre csökken a bankautomaták és bankfiókok száma is.

A hivatalosan „népegészségügyi termékadónak” nevezett csipszadó elvileg azokat a honpolgárokat hivatott megsarcolni, akik az egészségtelen táplálkozással rontják az egészségüket, és így megterhelik az állami ellátórendszert. Az igazság az, hogy ez egy modern „füstadó„, aminek a pénzbeszedésen kívül semmi más célja nincs.

Orbánék a reklámadóval próbálták meg levenni a sápot a Magyarországon működő, külföldi médiaszolgáltatóktól. A dolog másodlagos célja az RTL megszorongatása volt, hogy esetleg magába olvaszthassa a NER-média a legnézettebb hazai tévét. A húzás annyira rosszul sült el, hogy végül magukra haragították az RTL-t, aminek híradóiban objektív és korrekt módon, de mindig alaposan tájékoztatnak a kormány hibáiról és bűneiről.

Mind közül a legbotrányosabb a netadó volt: végül a tömeges ellenállás meghátrálásra kényszerítette a kormányt.

Rosszul áll a kormány szénája, üres a költségvetés, úgyhogy megszorítják a nadrágszíjunkat.

Azt, hogy eddig a felszínen tudtak maradni, a Fidesz leginkább azoknak az EU-s forrásoknak köszönheti, amiket most a kormány jogállamellenes és korrupciógyanús tevékenysége miatt visszatart az Unió.

A bankbetétekre kivetett új kamatadó a takarékos magyarokat bünteti, és az állampapírok felé tereli az embereket. Ha benzin drágább lesz, minden drágább lesz – márpedig megemeli a jövedéki adót a kormány. Az Orbán-kormány annyira megemeli a gyógyszeradót, hogy egyes készítmények akár el is tűnhetnek a patikák polcairól.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap képe

Így szeretne Makó fürdőváros lenni: derékig érő gazzal találkozhatnak a turisták (és a helyiek) a Hagymatikum mögött.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink