A nap témája: 2010 óta 43-féle adónemet vezettek be Orbánék

Orbán 2010 óta azzal kampányolt, hogy ő nem fog adóztatni, nem lesznek megszorítások. Ehhez képest az igazság az, hogy az elmúlt tizenhárom évben Orbán Viktor kormányai összesen 43 különböző adónemet vetettek ki – olvasható az Alfahír gyűjtésében.

Ki ne emlékezne a bankokra kivetett tranzakciós adóra, aminek a levét persze a földi bankszámlatulajdonosok itták meg. Azóta fizethetünk minden pénzfelvételért és átutalásért, és egyre csökken a bankautomaták és bankfiókok száma is.

A hivatalosan „népegészségügyi termékadónak” nevezett csipszadó elvileg azokat a honpolgárokat hivatott megsarcolni, akik az egészségtelen táplálkozással rontják az egészségüket, és így megterhelik az állami ellátórendszert. Az igazság az, hogy ez egy modern „füstadó„, aminek a pénzbeszedésen kívül semmi más célja nincs.

Orbánék a reklámadóval próbálták meg levenni a sápot a Magyarországon működő, külföldi médiaszolgáltatóktól. A dolog másodlagos célja az RTL megszorongatása volt, hogy esetleg magába olvaszthassa a NER-média a legnézettebb hazai tévét. A húzás annyira rosszul sült el, hogy végül magukra haragították az RTL-t, aminek híradóiban objektív és korrekt módon, de mindig alaposan tájékoztatnak a kormány hibáiról és bűneiről.

Mind közül a legbotrányosabb a netadó volt: végül a tömeges ellenállás meghátrálásra kényszerítette a kormányt.

Rosszul áll a kormány szénája, üres a költségvetés, úgyhogy megszorítják a nadrágszíjunkat.

Azt, hogy eddig a felszínen tudtak maradni, a Fidesz leginkább azoknak az EU-s forrásoknak köszönheti, amiket most a kormány jogállamellenes és korrupciógyanús tevékenysége miatt visszatart az Unió.

A bankbetétekre kivetett új kamatadó a takarékos magyarokat bünteti, és az állampapírok felé tereli az embereket. Ha benzin drágább lesz, minden drágább lesz – márpedig megemeli a jövedéki adót a kormány. Az Orbán-kormány annyira megemeli a gyógyszeradót, hogy egyes készítmények akár el is tűnhetnek a patikák polcairól.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »