A nap témája: 400 közvélemény-kutatás előzte meg Orbán Viktorék harmadik kétharmadát

Rogán Antalék tutira mentek, folyamatosan követték, mi kell annak a rétegnek, amelyik végül ismét parlamenti kétharmadhoz, és természetesen újbóli kormányalakításhoz segíti a Fideszt. 

Egy a 24.hu birtokába került dokumentum szerint a Rogán Antal irányítása alatt álló kabinetiroda a megalakulása, vagyis a 2015 novembere utáni két és fél év alatt (tehát a 2018-as kormányalakításig) közel 400 közvélemény-kutatást készíttetett. A mérések többségét a „kormányzati kommunikációs stratégia megalapozására” hivatkozva rendelték meg. Az adatokból az látszik, hogy Rogánék egy havonta ismétlődő rutineljárást alakítottak ki: minden hónapban nyolc telefonos lekérdezést csináltattak 500 fős mintán, de ezeken felül további három-hat 1000 fős kutatásra is igényt tartottak.

A legforgalmasabb időszak a menekültválság tetőzésének hetei voltak. Rogánék akkor tökéletesítették az azóta is sikeres, persze más szempontból rendkívül szomorú “migrációellenes” kampányukat.

Az adatokat amúgy a DK perelte ki.

“Megpróbáljuk jobban megérteni és bemutatni azt, hogy hogyan működik a Fidesz hazugsággyára”

– fogalmazott ezzel kapcsolatban Arató Gergely, a párt országgyűlési képviselője. A párt a Stop Soros, és az amúgy Arthur Finkelsteinnel közösen kialakított Soros-ellenes kampány hátterére is kíváncsi volt.

A kormányzat most már nem azzal védekezik, hogy nem születtek Soros Györggyel kapcsolatos mérések – ugyanis korábban ezt állították. A 24.hu szerint azzal érvelnek, hogy 2015 novembere és 2018 májusa között a kabinetiroda vállalkozási keretszerződései terhére több száz közvélemény-kutatás, gyorsjelentés és kormányzati kommunikációs stratégiát megalapozó összefoglaló keletkezett. A nyilvántartási rendszer – állításuk szerint – nem teszi lehetővé, hogy az összegében több ezer oldalnyi anyagban visszakeressék, tartalmaztak-e Sorosra vonatkozó kérdést. Megtagadták a költségadatok kiadását is, mondván, ha nem tudják, melyik kutatás foglalkozott Sorossal, akkor azt sem tudhatják megmondani, mennyi pénzt fordítottak a felmérések elvégzésére.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Makói sakkozó nyerte a kecskeméti versenyt

2021. október 2-án Kecskeméten az Országos Gyermek és Felnőtt Egyéni Rapid Sakkversenyen 4 fő makói játékos ült asztalhoz. A hét fordulós megmérettetésen 2 x 15 perces időbeosztású játszmák kerültek lebonyolításra.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink