A nap témája: A babaváró hitel eredményeként a magyar emberek rohamtempóban adósodnak el

Bár a január az eddigi leggyengébb hónapnak bizonyult a babaváró történetében, immár a lakosság banki hiteltartozásának a több mint 7%-a van ebben a hitelben – írja a Portfólio.

A kormány szerint ugyan szárnyal az ország, a Portfolio szerint 2019 soha nem látott lakossági hitelfelvételt hozott, és most már az is látszik, hogy a dinamika januárban sem tört meg a piacon. A babaváró hitellel együtt 60%-kal több hitelt vettek fel a háztartások az év első hónapjában, mint egy évvel korábban.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-képviselője is reagált a hírre, emlékeztetett, hogy mikor a kormány kijött a babavárónak elnevezett hitelkonstrukcióval, világosan elmondta, hogy a magyar fiataloknak nem újabb hiteleket kellene ajánlani, de a kormánypárti padsorokból csak “huhogást” kapott válaszul.

A kormány a fiatalokat nem partnernek és a jövő letéteményesének, hanem újabb kizsákmányolható alattvalónak tartja. Persze minek is tartaná a magyarokat egy olyan kormány, amely az országban mindent teremtett, csak családbarát környezetet nem. Helyette van állandó hisztériakampány, polgárháborús hangulatkeltés és pszichés nyomás. Nem csoda, hogy a családalapítás előtt álló fiatalok menekülnek Magyarországról oda, ahol lehet, hogy a helyi kormány kevesebb pénzből reklámozza családbarátságát, viszont hitel helyett biztos és tisztességesen fizetett munkahelyeket, hecckampányok helyett pedig nyugodt hétköznapokat teremt – fogalmazott a politikus Facebook-bejegyzésében.

Gyöngyösi szerint a legutóbbi számok lesújtóak: a “babaváró hitel” eredményeként a magyar emberek rohamtempóban adósodnak el.  A Jobbik szerint a magyar embereknek nem újabb és újabb hitelek kellenek a nyakába, hanem igazságos bérek, megfizethető lakhatás és kiszámítható, európai mindennapok.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Apátfalvi kislánynak szervezett gyűjtést a Trollfoci

Pénzes Annabella 3 éves Apátfalván élő kislány. Diffúz Pontine Glioma, rövidítve DIPG-vel, agresszív gyermekkori agydaganattal szenved. Magyarország legnépszerűbb focis oldala jótékonysági árverést indított, Gulácsi Péter cipőjére lehet licitálni május 13-ig.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink