A nap témája: A benzinárstop meghosszabítása miatt tönkre mehetnek a kisebb kutak

A holtankoljak.hu ügyvezetője, Bujdos Eszter szerint teljesen tönkremehet a független benzinkutas szakma az év végéig meghosszabbított üzemanyagárstop miatt – számolt be róla az Index. 

Úgy látja, hogy a kisebb kutak napi szintű küzdelemben vannak a fogyasztókkal, az üzemanyag-rendeléssel és a támogatások igénylése terén is. Az ügyvezető szerint a szombati kormányinfón bejelentett döntés pusztán propagandacélokat szolgál: a kormány mindenáron kiáll az árstop intézménye mellett.

Nagyon sok visszajelzést kapok a tankolóktól is amiatt, hogy a benzinkutakon átélt mindennapi tortúrától már szeretnének megszabadulni, akár azon az áron is, hogy piaci áron jutnak hozzá az üzemanyaghoz. Frusztrálják őket az állandó ellenőrizgetések, a benzinhiány. Sokan elfáradtak már ebben a felfordulásban – idézi az Index Bujdos Esztert, aki rámutatott arra is, hogy a mezőgazdászok jó része egészen tavaszig betankolt. A gázolajban csak annak van némi árrése, akinek van lehetősége a céges, piaci áru tankolásra.

Ezután egy kifejezetten aggasztó jóslat következett: 

„Sok kúton nem igénylik a 16 forintos támogatást, mert így nyitva sem kell majd tartaniuk. A magasabb resziköltségek is indokolják a sok bezárást. Ha még üzemanyagot sem kaphatnak, akkor minek is lennének nyitva?”

A benzinárstop a kétezer benzinkút felét érinti. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »