A nap témája: A családi pótlék 2008 óta nem emelkedett, de értékének felét elveszítette

A pótlék összege 2008 óta egyetlen forinttal sem emelkedett, értékének jóval több mint a felét elveszítette! – írja közleményében Z. Kárpát Dániel, a Jobbik-Konzervatívok alelnöke.

Éppen ezért a Jobbik-Konzervatívok azt követeli, hogy duplázzák meg a régóta stagnáló gyermekek után járó támogatást, de Családi Kártyán, amivel csak gyermeknevelési cikkeket, alapvető élelmiszereket és a gyermek kulturális és szellemi fejlődését segítő szolgáltatásokat lehetne igénybe venni.

A jobbikos országgyűlési képviselő szerint emellett legalább ilyen fontos lenne a dolgozó magyarok által realizálható családi adókedvezmény összegének megduplázása.

A konzervatív párt által kidolgozott Családi Kártya lényege, hogy a SZÉP kártyához hasonlóan kizárólag gyermeknevelést célzó cikkeket, alapvető élelmiszereket lehetne vele vásárolni, illetve az egész család lakhatásának egy részét lehetne belőle finanszírozni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »