A nap témája: A fővárosban több tízezren tüntettek a valódi gyermekvédelem miatt

Rég nem látott hatalmas tömeg, több tízezer ember gyűlt össze péntek este a Hősök terén, az ismert influenszerek – többek között Pottyondy Edina, Osváth Zsolt, Azariah – által a gyermekvédelem érdekében szervezett demonstráción. – Odakint most szörnyek járnak – hangoztatta több felszólaló is, utalva a pedofilbotrányra.

Több tízezer ember vett részt a megmozduláson, Gulyás Márton műsorvezető 50 ezer emberről beszélt – olvasható a Magyar Hang közvetítésében.

Úgy állok előttetek, mint Osváth Zsolt, az intézetis

– kezdte beszédét a youtuber, felidézve, hogy ő is volt gyermekotthonban. A kegyelmi ügyről úgy fogalmazott, hogy „gyerekekkel elégíttette ki magát egy szörnyeteg, egy másik, Endre bácsi pedig kitalálta, hogy nem is volt bűnös”. De a gyerekek bátrak voltak.

Most minden szem a szörnyekre irányul és biztos vagyok benne, hogy nagyon félnek

– mondta Szabó Márton, a Fókuszcsoport Youtube-csatornától, a tömeg pedig skandálni kezdte, hogy „féljenek”. Azt hangsúlyozta, hogy nem szabad hagyni, hogy elüljön az ügy, napirenden kell tartani.

Videóüzenetben jelentkezett Baukó Attila, Azariah, aki arról beszélt, hogy nem volt értelme, amikor a kormány arról beszélt hogy védjük meg a gyerekeinket.

Az viszont teljesen új szint, hogy pedofil arcoknak falazunk

– mondta, felidézve Kaleta Gábor ügyét is. Nem azt mondja, hogy kapát, kaszát kell fogni, most még nem, még ébredni kell. A Nemakarokbeleszólni Instagram-oldal készítői áldozatoktól származó mondatokat olvastak fel.

Odakint most szörnyek járnak, aki gyerekeket bántottak. Szörnyek, akik gyerekek helyett a bántalmazókat segítették. Szörnyek, akik uram-bátyám alapon kegyelmet osztogatnak

– mondta Pottyondy Edina youtuber. Az állam szerinte csődöt mondott, majd úgy is fogalmazott, hogy „lecseréltek két lélegző golyóstollat”. Beszéde közben felzúgott a „Mocskos Fidesz!”. A gyermekvédelmi és szociális rendszer teljes átalakítását sürgette, mert jelenleg minél inkább kiszolgáltatott egy gyerek, annál inkább cserben van hagyva.

Gulyás Márton a rendezvény végén bejelentette, hogy 25 millió forintot szeretnének összegyűjteni egy bántalmazott és jelenleg hajléktalan fiatal számára, hogy a lakhatása biztosított legyen.

A Fidesz Lendvay utcai székházához sétáltak át többen a Hősök terén tartott nagyszabású demonstrációról este nyolc óra után. Az épületet nem tudták megközelíteni, mert rendőrsorfal védte.

(Fotó: Pottyondy Edina Facebook oldala)

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink