A nap témája: A kistelepüléseken élő szegény nyugdíjasok miatt erősödött a Fidesz

A Závecz Research minapi mérése jelentős Fidesz-erősödést mutatott ki novemberben: 34 százalékról 37 százalékra nőtt a nagyobbik kormánypárt támogatottsága. Így a biztos pártválasztók körében mindössze 1 százalék a különbség az ellenzéki összefogás javára a Fidesz-KDNP-vel szemben.

Ennek okáról kérdezte az ATV Híradója Závecz Tibort, aki elárulta, azt látják, hogy két olyan réteg határozható meg, ahol érdemi emelkedése volt a kormánypárti listának: az egyik a kistelepüléseké, a másik pedig az alacsonyabb státuszoké.

A közvélemény-kutató szerint ebből arra lehet következtetni, hogy az az időszak, amikor az adatfelvételt készítették, alapvetően a nyugdíjprémiumról szólt, és ezekben a társadalmi csoportokban ez az összeg „egy nagyobb támogatást jelent.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: A héten már nem igazán lesz 10 fok fölötti hőmérséklet

Folytatódik a borult, párás idő a héten is, reggelente többfelé kell ködre számítani. A legalacsonyabb nappali hőmérséklet -5 és +4 fok között várható és a legmelegebb órákban sem emelkedik 10 fok fölé a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Tovább olvasom »

Jogerősen életfogytiglanra ítélték Szilágyi István fiát

Helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését és jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön azt a férfit, aki 2020 májusában kalapáccsal agyonverte édesapját. A bírósági közlemény nem nevezte meg, de az áldozat Szilágyi István színművész.

Tovább olvasom »