A nap témája: A kormány megígérte, ha egy akkugyár környezetszennyező, akkor bezáratják

Ha egy üzemben veszélyes anyagokkal foglalkoznak és nem tartják be az előírt szabályokat, akkor „be fogjuk záratni a gyárat” – jelentette ki a kormányinfón Gulyás Gergely, amikor a gombamód szaporodó és veszélyes anyagokkal tevékenykedő akkugyárakról kérdezték a Magyar Hang cikke szerint.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter erre példaként Bátonyterenyét hozta, ahol határozatlan időre felfüggesztette a dél-koreai akkumulátor-feldolgozó működését a megyei kormányhivatal, mert az üzem sorozatosan megszegte a működéssel és hulladékgazdálkodással kapcsolatos előírásokat.

Szóba került a tájékoztatón az is, hogy ezekben a gyárakban számos helyen külföldi vendégmunkások dolgoznak. Gulyás Gergely szerint a beruházónak kell a munkaerő kérdésére megoldást találnia: ahol van magyar munkaerő, ott azt kell használni, ahol nincs, ott lehet vendégmunkásokat hívni. Ugyanakkor – mint mondta – ezek a külföldiek idejönnek, dolgoznak, majd hazamennek.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap képe

Így szeretne Makó fürdőváros lenni: derékig érő gazzal találkozhatnak a turisták (és a helyiek) a Hagymatikum mögött.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink