📺 A nap témája: A kormány ne sarcolja meg az autós magyar családokat!

A Jobbik-Konzervatívok többször javasolta, hogy vezessék vissza az egynapos autópálya-matricát, de a kormány végül csak egy európai uniós rendelkezés kényszere alatt hozta meg ezt a döntést. Orbánék úgy próbálták meg érdemben semmissé tenni ezt a lehetőséget, hogy a mai 10 napos matrica árával egy szinten lévő árat, 5150 forintot határoztak meg.

A jobbikos álláspont szerint ez elfogadhatatlan. Ezzel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót a párt alelnöke szerdán.

Legyen vége a magyar autóstársadalom és a családok sarcolásának! A januártól bevezetendő egy napos autópálya-matrica ára legyen maximum ezer forint!

Ne legyen indokolatlan lehúzás az, amit a kormány valamiféle elkerülhetetlen, külső körülménynek próbál beállítani – szögezte le a jobbikos képviselő.

Az ellenzéki párt néhány éve már kezdeményezte, hogy vezessék be a 24 órás sztrádamatricát. Ha valaki családtagot egészségügyi intézménybe szállít, vagy munkaügyben, egy állásinterjúra csak egy oda-vissza útra veszi igénybe az autópályát, illetve ha egy család csak egy szombati kirándulást tenne az ország egy másik pontján élő nagymamához, akkor ne fizettessenek ki velük egy olyan szolgáltatást, amit nem is vesznek igénybe, ne kelljen 10 napot kifizetni – magyarázta Z. Kárpát Dániel.

Ezt követően született meg az az európai döntés, amely kötelezővé tette az egy napos pályamatrica bevezetését, de nem így, és nem ilyen áron, ahogy az Orbán-kormány csinálta. Rámutatott: a Fidesz tulajdonképpen kimaxolta az autósok megsarcolását, és egy olyan árat határozott meg, amely a 10 napos matrica eddigi árának nagyságrendjében van.

Ahelyett, hogy értelmesen kímélnék a magyar családokat, egy indokolatlan extra sarc keletkezik.

Arra szólítjuk fel a kormányt, hogy szüntesse meg ezt az indokolatlan sarcot még a bevezetése előtt, és tegye lehetővé a magyar polgárok számára, hogy egy maximális ezer forintos árral, hogy aki csak egyszer veszi igénybe az autópályát, az ne fizessen extra felárat ezért” — követelte az ellenzéki politikus.

Szerinte amúgy is irritáló az az autósellenes hangulat, amely az elmúlt években kezdett kialakulni az orszgában, illetve a fővárosban is tetten érhettük mindezt. Pedig a mai családos létnek egy alappillére az, hogy valaki a gyermekét rendszeresen, akár napi szinten egy oktatási intézménybe, iskolán kívüli foglalkozásra, sportedzésre, netalán egy egészségügyi intézménybe szállítsa — szögezte le Z. Kárpát Dániel.

Ne legyenek valakiféle fekete bélyeggel megpecsételve ezek a magyar családok, ne sarcolják meg őket, és ne különböztessék meg őket ilyen módon.

A Jobbik-Konzervatívok felszólítja az Orbán-kormányt arra, hogy ha családbarátnak mondja magát, és ezt komolyan gondolja, akkor ezt a kicsi, de mégis szimbolikus lépést tegye meg a magyar családokért!

(Fotó: Béli Balázs/Alfahír)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »