A nap témája: A kormány nem válaszol arra, mennyi selejtes akkumulátor keletkezik a gyárakban

Keresztes László, az LMP országgyűlési képviselője négy kérdést tett fel az akkumulátorgyárakról és az általuk termelt hulladékról. Lantos Csaba energiaügyi miniszter helyett Koncz Zsófia államtitkár válaszolt.

A parlament honlapjára feltöltött dokumentum szerint az LMP-s politikus a következőkre volt kíváncsi:

  • Mekkora akkumulátorgyártási kapacitással számol a kormány?
  • Mennyi selejtes akkumulátort termelnek az akkumulátorgyárak?
  • Mi lesz a már működő és a bejelentett akkumulátorgyárak által termelt hulladékkal?
  • Korlátozza-e a kormány az akkumulátorgyárak működését, ha azok nem képesek biztosítani a keletkező selejtes akkumulátorok szabályos és biztonságos ártalmatlanítását?

A valódi válasz helyett Koncz Zsófia arról írt, hogy ,,a kormánynak minden beruházó irányába határozott elvárása volt eddig is, és a jövőben is az lesz, hogy a tevékenységükre vonatkozó környezetvédelmi, munkavédelmi és egyéb szabályokat be kell tartani”. Hozzátette, már az előkészítés fázisában is engedélyhez kötött az üzemek kialakítása.

Kitért arra is, ,,a jogszabályok szigorú előírásokat határoznak meg az akkumulátorgyártásra, az ezekből származó hulladék átvételére, gyűjtésére” és a ,,hatóság ennek megfelelően, kizárólag olyan létesítmények működését korlátozza, amely esetében a vonatkozó rendelkezések alapján megállapítható a működéskorlátozás alapjául szolgáló jogsértés ténye.”

(Fotó: Németh Szilárd Facebook oldala)

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

220 éve született Bezerédj Amália, aki a magyar irodalomban foglalkozott először a gyermekvilággal.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Mindannyian tehetünk környezetünk védelméért

Az egészségtelen levegőminőség évente több mint 7 millió korai halálesetet okoz világszerte. Emellett a klímaváltozás miatt egyre gyakoribbak az extrém időjárási események, amelyek számos emberi életet oltanak ki – hívja fel a figyelmet oldalán Leitner Szilárd.

Tovább olvasom »