A nap témája: A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara csak hátráltatja a magyar kisvállalkozókat

Lukács László, a Jobbik-Konzervatívok frakcióvezetője, egyben a stop 5000.hu kezdeményezője a tegnapi országjárási nap alkalmával Pécsen járt, ahol a kötelező 5000 Ft-os kamarai hozzájárulás eltörléséért indított népszavazásról tartott sajtótájékoztatót.

Egyúttal arra is felhívta a helyiek figyelmét, miért káros mindaz, amit a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az 5000 Ft-os díjjal képvisel. Lukács kifejtette, azért indította el ezt a népszavazási kezdeményezést még tavaly tavasszal, majd “verekedték” végig egészen a Nemzeti Választási Bizottságon, a Kúrián, illetve az Alkotmánybíróságon, mert szerették volna, hogy végre a vállalkozók tisztán lássák, mit is kapnak a kamarai befizetésükért cserébe.

A konzervatív párt országgyűlési képviselője kiemelte:

Világossá vált az elmúlt időszakban, hogy bár a kamara beszedi tőlük az 5000 forintos éves kötelező befizetést március 31-ig, ők cserébe nem kapnak semmit.

Hozzátette:

Sőt, nemhogy nem kapnak semmit, a kamara olyan irritáló, nagy volumenű kiadásokra költi el a vállalkozók pénzét, mint például a 230 millió forintos chatbot, amit a piacon pár tíz euróért meg lehet vásárolni egy évre.

A Jobbik-Konzervatívok frakcióvezetője arra is rámutatott,

100 millió forintot költenek el repülőkre, különböző utazásokra, de önmagában a kamara székházának bérlése is több tízmillió forintba kerül azoknak a vállalkozóknak, akik tisztességesen befizetik a kötelező díjat.

Lukács érvelésében elmondta, az MKIK-tól az ötezer forintért cserébe azt várnák a vállalkozók – mint például az elmúlt időszakban a koronavírus-járvány alatti válságban is volt, vagy amikor az energiadíjak lényegében elszálltak és kezelhetetlenek voltak a vállalkozások számára, – hogy valamilyen fajta pénzügyi segítséget vagy legalább valami fajta könnyítést kapjanak a kamarától.

A Parragh-féle kamara ezzel szemben ahhoz értett, hogy ez alatt az időszak alatt a kisadózók tételes adójának kedvező jogviszonyát, annak a szigorítását és lényegében a részleges eltörlését saját maga javasolja, és az Orbán-kormány ebben támogassa

– szögezte le a jobbikos politikus, aki hozzátette, így hát a vállalkozók lényegében ettől a kedvező adóformától is megszabadultak és eltörölték azt.

Szavai szerint

Parragh László, az iparkamara elnöke mindezek mellett olyan kijelentéseket tett, amely nemhogy segítette volna, hanem hátráltatta a vállalkozásokat.

Lukács szerint ez mutatta azt, hogy azokat a legkisebb vállalkozókat, akik a hátukon viszik a gazdaságot, és a vállukon nyugszik a gazdasági fejlődésnek a terhe, őket nem becsülik.

„Éppen ezért is indítottuk ezt a kezdeményezést, amelyre 200 ezer aláírást kell gyűjteni 120 nap alatt. Az elkövetkezendő, most már nem egészen 100 napban még mindig van lehetőség aláírni országszerte a kezdeményezést” – tette hozzá.

Lukács László arra is kitért, április 20-ától várhatóan a kezdeményezés egy kis szünetet kell, hogy tartson az európai parlamenti választás kampánya alatt, viszont június 9-e után folytatódik nyáron a gyűjtés.

(alfahir.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »